Praktiska detaljer

Vårt möte närmar sig och det börjar bli dags att förbereda sig för en inspirerande och spännande möteshelg!

Mötet ordnas i Helsingfors, i Jollas (adress Jollasvägen 89, 00850 Helsingfors), ca halvtimmes resa från Helsingfors centrum. Mera information om mötesplatsen finns på adressen www.jollas.fi. Resorna till och från Helsingfors sköts av ditt eget distrikt, ifall du har frågor kring resorna var i kontakt med ditt eget distrikt.

Mötet börjar på fredagen 3.10 kl. 16.30 med anmälning och med middag kl. 17.30. På söndagen slutar mötet efter lunch, som börjar kl. 12. 

Övernattningen har ordnats i två personers rum samt som golvinkvartering. I rummen finns lakan och handdukar, så dem behöver du inte packa med. Ifall du sover på golvet skall du ta med egen sovsäck, liggunderlag, handduk.

Enligt beslutet på ungdomarnas årsmöte 2013 är lunchen på lördagen och söndagen vegetariska. Vi har beaktat alla matallergier och dieter som anmälts då ni anmält er. Om du nu märker att du glömt meddela om matallergi eller diet så skicka då genast e-post om saken till adressen marjatta.andersson(a)redcross.fi.

Under helgen kommer vi att sitta en hel del i mötessalen, så ta med sköna och bekväma kläder samt anteckningsmaterial. Under lördagen får ni delta i en Röda Korsets aktivitets UTOMHUS, mera information om den i nästa kapitel. Ta med varma och regntåliga kläder så kan ni njuta för fullt av kontrollbanan ifall höstregnet överraskar oss. Ta även med eventuella mediciner du behöver, toalettgrejer och annat kul du tycker du behöver under veckoslutet. 

I mötessalen får man sitta hur man vill under fredagen och lördagen. Men under söndagen finns det chans att vi skall rösta. Det är bara officiella ombuden som röstar och vi kommer att utföra röstningen så att alla sitter kvar på sina platser. Rösträknaren står bredvid stolsraden och röstningslådan passerar från ett officiellt ombud till den nästa. Det här betyder att officiella ombuden under söndagen sitter distriktsvis på de platser som är utmärkta. Observatörerna och de övriga deltagarna får sitta på de övriga platserna hur de själva vill.

Mötets tidtabell, program, föredragningslista och alla de papper som behandlas under mötet finns under länken "Mötets dokument".

Du minns säkert att Röda Korsets ungdomsevenemang är rusmedelsfria, vi accepterar ingen alkohol eller andra rusmedel under mötet.

Hur skall jag klä mig till lördag-kvällens fest? Läs mer om det under länken "Inofficiella programmet".

Distrikten skall förbereda sig inför mötet.Varje distrikt rapporterar på fredagen om deras verksamhet och de åtgärder distriktet gjort angående förra årets initiativ.

Varje distrikt har TRE minuter tid på sig att presentera sin verksamhet från år 2013, vi kommer att ha en visselpipa vi använder då tiden går ut JNi får använda powerpoint, max en hinna och den skall skickas i förväg åt johanna.andersson(a)redcross.fi.

Distrikten ombeds berätta följande

- hur ni i distriktet tagit i beaktande förra årsmötets initiativ, klämmar och utmaningar (de godkända initiativen finns som bilaga)
- ifall det ordnats ungdomsforum i distriktet och dess beslut (fd. distriktsparlamentet)
- höjdpunkten i distriktet år 2013
- övrigt

Distrikten presenterar även sina egna initiativ och klämmar på lördag-förmiddag (1-2 min/initiativ).

Röda Korsets ungdomsevenemang är rusmedelsfria. Lunchen på lördagen och söndagen är vegetariska i enlighet med förra årets ungdomarnas årsmötes beslut.