Nuorena vapaaehtoisena Punaisessa ristissä

Näin minä löysin uuden harrastuksen, jonka kautta olen oppinut ryhmätaitoja, tullut rohkeemmaksi ihmiseksi, ja ensiaputaidot on tulleet tutuiksi!

Suomen punainen risti kävi Forssan keskuskoululla keväällä 2013 esittelemässä toimintaansa. Täytin lappusen, jossa kyseltiin kiinnostuksen kohteita, ja miten haluaa liittyä mukaan toimintaan. Laitoin yhteystiedot myös mukaan, ja sisimmässäni toivoin että minuun oltaisiin pian yhteydessä. Ei mennyt kauaa kun sain kutsun nuorten omaan tapaamiseen. Saavuin paikalle, ja pidinkin siellä olosta. En saanut ketään lähtemään mukaan, ja yksin ei ollut mukava lähteä mukaan. Sain yhteystiedot, jos haluaisin olla jälkeenpäin yhteydessä, mutta yhteys jäi ottamatta. Sen jälkeen olikin jo kesätauko, joten luonnollisesti, kukaan ei ollut minuun yhteydessä, ennen syksyn alkua.

Syksyllä muutamaa viikkoa ennen Nälkäpäivää keräyksen johtaja otti minuun yhteyttä ja kyseli halukkuuttani lähteä keräykseen mukaan kerääjäksi. Olin innoissani, ja kyselin tietoja myös Forssassa toimivasta ensiapuryhmästä. Sain aika- ja paikkatiedot, ja tottakai ensimmäisenä kertana tuurillani oli suunnistusta. Olen aina ollut huono suunnistamaan, joten jännitin tulevaa.

Sain autokyydin yhdeltä ryhmäläiseltä Tammelan metsään, jossa suunnistuksen oli määrä alkaa. Parikseni sain yhden mukavista ryhmäläisistä, ja suunnistaessa tunsin iloa. Ei se ollut niin kauheaa kuin ajattelin, ja onhan se hyödyllinen taito loppujen lopuksi. Aloin käydä ensiapuryhmässä siitä lähtien aina kun se kokoontui, noin kaksi kertaa kuukaudessa. Suoritin EA1 & EA2 - kortit.

Nyt lähes vuoden oltuani mukana toiminnassa, voin kertoa olevani iloinen että on olemassa näinkin hyödyllinen tapa oppia auttamaan, ja samalla oppii, ja näkee kaikkea muutakin. Vuoden aikana olen saanut olla pienimuotoisissa EA-kisoissa järjestäjänä, nähnyt Scandinavian hunksit lähietäisyydeltä, ja saanut oppia vaikka mitä hyödyllistä! Kunhan ikää tulee lähden koulutukseen jonka jälkeen saan olla avuksi päihteidenliikakäyttäjille, ja pääsen auttamaan ihmisiä kunnolla! Ja tulevaisuudessa myös ensiapupäivystyskortti taskuun.

Kaikille löytyy oma tapa auttaa, minulle se löytyi Punaisen Ristin kautta.

> Tiia-Susanna Hautamäki 16 vuotta (: