Uutiset

Suomen Punaisen Ristin Turunmaan piiri myöntää rasisminvastaisella viikolla maaliskuussa Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen. Tunnustus annetaan Punaisen Ristin ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on toiminut esimerkillisesti sosiaalisen osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden puolesta riippumatta kielestä, kansallisuudesta tai kulttuurista.

Tunnustuksen saaja voi olla pitkän linjan toimija tai yksittäisen toiminnon toteuttaja. Tunnustuksen saaja voi  täyttää yhden tai useamman seuraavista kriteereistä. Tunnustuksen saaja on:

 • 24.2.2022 13:21
 • Andrea Södergård
Bjärkas Golf
Kuvaaja: Bjärkas Golf

Syyskuun 26. päivä järjestetään Katastrofigolf-hyväntekeväisyyskilpailu Bjärkas golfissa Västanfjärdissä Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräyksen hyväksi. 

Kerätyt varat menevät lyhentämättöminä Katastrofirahastoon ja käytetään äkillisissä tilanteissa Suomessa ja maailmassa. Viimeisin operaatio, joka rahoitettiin Katastrofirahastosta saaduista varoista, on kenttäsairaala, joka lähetettiin Haitiin auttamaan maanjäristyksen uhreja.  

 • 15.9.2021 14:47
 • Andrea Södergård
Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård

Mediatiedote 10.9.2021

Kuka tahansa voi osallistua kerääjänä Nälkäpäivään 23.-25. syyskuuta. Jo yhdelläkin tunnilla kerääjä tukee merkittävästi katastrofiavun ylläpitämistä Suomessa ja maailmalla.

 • 10.9.2021 14:26
 • Andrea Södergård
Bjärkas golf
Kuvaaja: Bjärkas golf

Lehdistötiedote 6.9.2021

 

 • 6.9.2021 08:50
 • Andrea Södergård
Sakari Piippo / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Sakari Piippo / Suomen Punainen Risti

Lisää vapaaehtoisia tarvitaan, kun joukkorokotukset käynnistyvät Paraisilla ja Kemiönsaaressa kevään aikana. 

Paraisten kaupunki ja Kemiönsaaren kunta ovat alustavasti pyytäneet Punaista Ristiä avustamaan, kun joukkorokotukset Covid-19 -virusta vastaan alkavat keväällä. Turussa koronarokotukset Turun messukeskuksessa ovat jatkuneet jo jonkin aikaa. Punainen Risti rekrytoi nyt lisää henkilöitä, jotka haluavat auttaa joukkorokotuksissa. 

 • 8.4.2021 10:46
 • Andrea Södergård
Nina Susi
Kuvaaja: Nina Susi
"Puheluihin vastaavat Suomen Punaisen Ristin koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset."

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin tarjoaa kuuntelu- ja keskusteluapua joulun pyhinä numerossa 0800 100 200. Puhelin on auki 24.–27.12. joka päivä klo 15-21.

Tänä jouluna yksinäisyys korostuu, kun joulua vietetään suositusten mukaisesti vain perhepiirissä ja perinteiset kyläilyt jäävät toteutumatta.

 • 21.12.2020 10:04
 • Andrea Södergård
Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne on lisännyt ihmisten yksinäisyyden tunnetta. Samaan aikaan kynnys hakea apua on noussut. Apua on kuitenkin tarjolla ja sitä kannattaa hakea ajoissa esimerkiksi puhelimitse tai verkon välityksellä.

Punaisen Ristin paikallisosastojen ystävävälityksissä on huomattu, että koronaepidemian aikana kynnys hakea apua yksinäisyyteen on noussut. Samansuuntaisia havaintoja on tehty myös valtakunnallisessa  verkkoystävävälityksessä.

 • 13.5.2020 11:51
 • Andrea Södergård
SPR
Kuvaaja: SPR

Lahjoituksesi avulla Punainen Risti pystyy auttamaan haavoittuvassa asemassa olevia koronaepidemian aikana Suomessa ja maailmalla. Lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Lahjoittajana suojelet heikoimmassa asemassa olevia koronakriisissä.

Sinun avullasi koulutetut vapaaehtoiset antavat Suomessa kriisitukea, lievittävät ahdistusta ystävinä ja kaupassakäyntiapuna. He antavat opastusta viruksen leviämisen ehkäisyssä  ja auttavat paikallisia viranomaisia tavoittamaan avuntarvitsijoita.

 • 16.4.2020 13:19
 • Andrea Södergård

Lehdistötiedote 7.4.2020. På svenska

Punaisen Ristin tehtävänä poikkeusolosuhteissa on tukea viranomaisia ja koordinoida kolmannen sektorin auttamistoimia. Tehtävä perustuu Suomen Punaisen Ristin ja sisäministeriön väliseen aiesopimukseen. Auttamistoiminta on alueella aloitettu. Paikalliset ystäväpuhelimet ja asiointiapu ovat käynnistyneet yhteistyössä Paraisten kaupungin ja Kemiönsaaren kunnan kanssa. Vapaaehtoisten tarve tulee kasvamaan kevään aikana.

 • 8.4.2020 16:41
 • Andrea Södergård

Kemiönsaaren ystäväpuhelin on avattu. Puhelin on kunnan järjestämä palvelu, jota ylläpidetään yhdessä Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa. Ystäväpuhelin on avoinna arkisin klo 9-11 ja 16-18 numerossa 040 619 7429. 

Hiittisissä vapaaehtoiset auttavat kauppa-asioissa yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan kanssa. 

Paraisten ystäväpuhelin avataan keskiviikkona 1.4. Puhelin on kunnan järjestämä palvelu, jota ylläpidetään yhdessä Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa.

 • 27.3.2020 16:07
 • Andrea Södergård
Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård

Järjestämme verkkokursseja uusille vapaaehtoisille, jotta he pääsevät nopeasti mukaan toimintaan. Kurssit ovat ilmaisia ja pidetään nettiluentoina. Osallistujat tarvitsevat nettiyhteyden. Kouluttajana on Siw Karlsson. Lähetämme lisää tietoa ilmoittautuneille, sekä osallistumisohjeet ennen kurssin alkua. 

 • 25.3.2020 09:01
 • Andrea Södergård
Beatrice Östman
Kuvaaja: Beatrice Östman

Är du utbildad sjukskötare eller hälsovårdare? Vill du jobba flexibelt, planera och bära ansvar över ditt eget arbete?

Röda Korset Åbolands distrikt söker en Samordnare för beredskap och hälsovård på heltid med huvuduppgift att stöda och utbilda förstahjälp- och beredskapsgrupper samt att utveckla hälsopunkter i Åboland.

Du kan långt påverka din arbetstid, men måste vara färdig att ibland arbeta veckoslut och kvällstid, enligt våra frivilligas behov.

 • 14.2.2020 14:54
 • Andrea Södergård
Siw Karlsson
Kuvaaja: Siw Karlsson
"Ulla-Stina Engström on Vuoden ystävä Turunmaalla"

Punainen Risti Turunmaan piiri jakaa vuosittain Vuoden Ystävä palkinnon. Tänä vuonna Vuoden Ystäväksi valittiin turkulainen Ulla-Stina Engström.

Ulla-Stina on monipuolisesti sitoutunut Punaisen Ristin ystävätoimintaan, sekä Turun ruotsinkielisen osaston ystävävälittäjänä että aktiivisena Punaisen Ristin ystävänä. Hän on monena vuonna antanut aikaansa ja panostanut yksinäisyyden lievittämiseen ja mahdollistanut siten että monet ruotsinkieliset yksinäiset Turussa ovat saaneet ystävän.

Onnea Ulla-Stinalle!

 • 14.2.2020 14:49
 • Andrea Södergård
Joonas Brandt SPR
Kuvaaja: Joonas Brandt SPR

Punaisen Ristin joulukahviloihin toivotetaan tervetulleiksi erityisesti ne ihmiset ja perheet, joilla ei muuten ole läheisiä tai ystäviä, joiden kanssa viettää joulua.

Joulukahvilat järjestetään vapaaehtoisvoimin ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa sekä rentoa yhdessäoloa.

Tänä vuonna kahviloita on 22 paikkakunnalla, mikä on ennätysmäärä joulukahviloiden historiassa. Ensimmäiset joulukahvilat järjestettiin vuonna 2015 kolmella paikkakunnalla; Lohjalla, Espoossa ja Helsingissä.

 • 20.12.2019 10:53
 • Andrea Södergård

Hyvä Joulumieli -kampanjan avulla 200 lapsiperhettä Turunmaalla saa lahjakortin, jolla voi ostaa ruokaa joulupöytään. Ilman valtakunnallista keräyskampanjaa lahjakorttien jakelu ei olisi mahdollista.

Monessa vaikeassa tilanteessa elävässä perheessä joulun ylimääräinen kulutuspiikki lahjoineen ja ruokineen tuottaa huolta vanhemmille, jotka haluavat järjestää lapsilleen joulun rahan puutteesta huolimatta. Hyvä Joulumieli -lahjakortin avulla he saavat mahdollisuuden ostaa ruokaa joulupöytään. Suomen Punainen Risti ja Mannerheim Lastensuojeluliitto toteutettavat kampanjan.

 • 28.11.2019 11:31
 • Andrea Södergård

I det senaste numret av distriktets informationsblad blickar vi tillbaka på Höstsamlingen och hungerdagen. Frivilliga i Kimitoön delar med sig av sina bästa tips för medlemsrekrytering och vi får följa med på en promenad för alla sinnen. Dessutom får du läsa mer om humanitär rätt med anledning av att det är 70 år sedan Genèvekonventionerna antogs.

Läs den elektroniska upplagan här: https://rednet.rodakorset.fi/system/files/page/H%26N_4_2019_F%C3%84RG.pdf

 • 25.11.2019 12:57
 • Andrea Södergård
Siw Karlsson
Kuvaaja: Siw Karlsson
"Tunnelma oli huipussa Paraisilla."

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestettiin Turunmaalla 26.-28. syyskuuta. Lipaskeräyksen tuotto alueella oli 41 000 euroa.

Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan ihmisiä siellä, missä hätä on kaikkein suurin. Turunmaalla kerätyillä varoilla saa hankittua esimerkiksi kotimaassa vaatteet 187 tulipalon uhrille tai 1200 huopaa katastrofialueelle ja 294 äitiyspakkausta kenttäsairaalassa synnyttäneille.

Punaisen Ristin Turunmaan piiri kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja keräykseen osallistuneita vapaaehtoisia. Mukana oli 500 vapaaehtoista kerääjää.

 • 2.10.2019 14:11
 • Andrea Södergård
Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård

Katastrofirahaston varoilla voimme auttaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsiviä sekä täällä kotona että maailmalla.

Nälkäpäivä järjestetään 26.-28.9. Turunmaalla ja koko maassa. Nyt etsimme vapaaehtoisiksi kerääjiksi halukkaita.

Nälkäpäivänä kerätyt varat menevät Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Niillä autetaan muun muassa tulipalojen uhreja Suomessa ja ilmastonmuutoksen seurauksena luonnonkatastrofeista tai konflikteista kärsiviä ihmisiä maailmalla.

 • 3.9.2019 13:13
 • Andrea Södergård

Rasisminvastaisen viikon 18.-24.3.2019 aikana piiri kunnioittaa henkilöä tai yhteisöä joka on aktiivisesti edistänyt tasa-arvoista kohtelua Turunmaalla. Vuonna 2018 ”Vuoden ennakkoluuloton edelläkävijä” -tunnutuksen sai Paraisten osaston monikulttuurisuusryhmä heidän työstään kuntaan tulleiden pakolaisten hyväksi.

 • 25.2.2019 14:01
 • Andrea Södergård

Vuoden ensimmäinen numero Turunmaan piirin tiedotuslehdestä on tällä kertaa kokonaan kaksikielinen jäsennumeromme, jossa osastomme esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan.

 • 11.2.2019 13:44
 • Juha Lindström

Joulupäivänä 25.12 klo 14-20 Punaisen Ristin Paraisten osasto pitää joulukahvilan toimintatiloissaan, Humanassa, Rantatie 16 Paraisten keskustassa.

Punaisen Ristin joulukahvila on tarkoitettu kaikille jotka kaipaavat seuraa joulupyhien aikana. Joulukahvilassa saat juttuseuraa ja rentoa yhdessäolona. Kahvilassa on tarjolla kahvia, glögiä ja pientä purtavaa.

 • 21.12.2018 11:47
 • Andrea Södergård
Andrea Södergård
Kuvaaja: Andrea Södergård
"Hurraahuutoja leirille!"

Lasten kesäleiri järjestettiin tänä vuonna Ruissalon campingalueella keskiviikosta 13.6. sunnuntaihin 17.6. Kahdeksan lasta ja seitsemän ohjaajaa nautti aurinkoisista ja lämpimistä kesäpäivistä luonnonkauniissa Ruissalossa. Päivät täyttyivät leikeistä, uimisesta ja tietenkin ensiavusta, joka oli tämänvuotisen leirin pääteemana.

 • 27.6.2018 15:51
 • Juha Lindström

Punaisen Ristin Turunmaan piiri haluaa osoittaa huomiota henkilölle tai yhteisölle, joka on aktiivisesti edistänyt yhdenvertaisuutta Turunmaalla. Tunnustus jaetaan rasisminvastaisen viikon aikana, joka oli tänä vuonna 19.-25. maaliskuuta.

 • 23.3.2018 14:18
 • Juha Lindström
"Siv Nygård, Doris Åkerholm ja Yvonne Nymalm-Rejström"

Kultainen ansiomitali myönnetään tunnustuksena huomattavan ansiokkaasta ja hyvin pitkäaikaisesta (30 vuotta) toiminnasta tai poikkeuksellisen huomattavista teoista Punaisen Ristin ja välittämästi sen tarkoitusperien hyväksi. Hopeinen ansiomitali jaetaan tunnustuksena erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta (20 vuotta) toiminnasta tai poikkeuksellisen huomattavista teoista Punaisen Ristin ja välittämästi sen tarkoitusperien hyväksi.

Kultaisen mitalin vastaanottivat Siv Nygård, Paraisten osasto ja Henrik Carlstedt, Åbo svenska -osasto.

 • 12.6.2017 15:59
 • Juha Lindström

Punaisen Ristin Turunmaan piiri haluaa osoittaa huomiota henkilölle tai yhteisölle, joka on aktiivisesti edistänyt yhdenvertaisuutta Turunmaalla. Tunnustus jaetaan rasisminvastaisen viikon aikana, joka oli tänä vuonna 20.-26. maaliskuuta.

 • 18.4.2017 12:43
 • Christel Bergman
Juha Lindström
Kuvaaja: Juha Lindström
"Palkittuja Punaisen Ristin ansioituneita jäseniä. Istumassa vasemmalta: Gurli Tallgren, Märta Helin, Nina Ekholm. Seisomassa: Heidi Engblom, Tarja Santavuori-Sirkiä, Margaretha Aller, Hilkka Söderholm ja Karl-Gustav Laurén."

Suomen Punaisen Ristin Turunmaan piiri piti lauantaina 16. huhtikuuta vuosikokouksensa Korppoossa. Kokouksen yhteydessä jaettiin huomionosoituksia ansiokkaasti ja epäitsekkäästi Punaisen Ristin päämäärien hyväksi työskennelleille.

Gurli Tallgrenille, aktiivi Åbo Svenska -osastossa, myönsi tasavallan presidentti Suomen Punaisen Ristin kultaisen ansiomitalin 30 vuoden aktiivisesta työstä.

 • 19.4.2016 15:14
 • Christel Bergman

Turunmaan piirin tiedotuslehden Här och Nu uusimmassa numerossa on Suomen Punaisen Ristin pääsihteerin Kristiina Kumpulan kolumni ja tietoa kevään kampanjoista, ystävänpäivästä, rasismin vastaisesta viikosta ja Punaisen Ristin viikosta. Lehdessä kerrotaan myös På flykt -roolipelistä Korppoossa, Turun ruotsalaisen teatterin (Åbo Svenska Teater) panoksesta katastrofirahaston hyväksi ja valokuvaaja Giles Duleyn vierailusta Nauvon vastaanottoyksikössä.

 • 29.1.2016 12:31
 • Christel Bergman

Pieni teko tai tapahtuma voi tuottaa suurta iloa ihmiselle. Tunnetko jonkun, joka on ystävällinen, iloinen, välittää toisista, on hyväsydäminen, nuori tai vanha ja ottaa toisia huomioon. Myönnetäänkö hänelle VUODEN YSTÄVÄTEKO-kunnianosoitus?

Punaisen Ristin Turunmaan piiri jakaa ystävänpäivän yhteydessä 14.2. huomionosoituksen ”Vuoden ystäväteko”. Kampanja on avoin kaikille.

Tarvitsemme seuraavat tiedot:

 • 11.1.2016 13:36
 • Christel Bergman

Turunmaan piirin tiedotuslehden Här och Nu uusimmassa numerossa kerrotaan muun muassa Turunmaan piirin 80-vuotisjuhlasta, jossa Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstila piti juhlapuheen ja avustustyöntekijä Johanna Arvo jakoi kokemuksiaan Sierra Leonesta ja Nepalista. Lisäksi lehdessä on juttu Saaristoapu-projektin Kick off -viikonlopusta Örössä ja pakolaisten vastaanottotoiminnasta Turunmaalla.

Lue lehti netissä nyt kokonaan väreissä!

 • 20.11.2015 16:49
 • Christel Bergman

Punainen Risti Turunmaan piiri tulee Ulkomaalaisviraston pyynnöstä avaamaan hätämajoituksen 100 turvapaikanhakijalle Hotelli Nagu Strandbon tiloihin. Pakolaistilanne maailmalla ja Suomessa on tällä hetkellä akuutti. Tänä vuonna odotetaan että vähintään 30 000 turvapaikanhakijaa saapuu Suomeen. Tähän päivään mennessä 16 800 on rekisteröity, josta 10 000 odottaa viranomaispäätöksiä Punaisen Ristin vastaanottokeskuksissa tai hätämajoitustiloissa.

 • 2.10.2015 14:57
 • Christel Bergman
"Turussa auvat nepalilaiset hakemassa keräyslippaita maanmiehiään auttaakseen"

Turunmaan piirissä on saavutettu hieno tulos keräyksessä Nepalin maanjäristyksen uhrien hyväksi. Suomen Punaisen Ristin keräystulos on tähän mennessä n. 1,5 milj. € ja Turunmaan piirin tulos on 23 646,93.

 • 25.6.2015 16:39
 • Christel Bergman

Leikkejä ja pelejä, ensiapua, vierailu Puuhamaahan ja Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseoon, uintia, uusia kavereita, hyödyllisiä taitoja ja paljon hauskoja hetkiä – täydellinen aloitus kesälomalle!

Punaisen Ristin Turunmaan piiri yhdessä Ahvenanmaan piirin kanssa järjestää vuosittain kesäleirin ala-asteikäisille lapsille. Tänä vuonna leiri järjestettiin upeassa ympäristössä Eckerössä. Turunmaan leiriläiset matkustivat laivalla Maarianhaminaan, jossa he tapasivat muut leirille osallistuvat. Maarianhaminasta matka jatkui kohti Eckeröä.

 • 24.6.2015 13:40
 • Christel Bergman