Iloisia tapahtumia Tikkakoskella

Leena Tiainen
Kuvaaja: Leena Tiainen
"Suuri osa oli totellut toivetta tuoda ystävänsä tai naapurinsa kevään iloiseen tapahtumaan"

Tule tutuksi – Yhteispalvelupisteen esittelytilaisuus

SPR Tikkakosken osaston kaksi vapaaehtoista jututti kirjaston asiakkaita Yhteispalvelupisteessä Tikkakosken kirjastolla maanantaina 5.5.2014. Kuuden tunnin aikana kerroimme ystävätoiminnasta ja asiointiavusta esimerkiksi lääkärissä tai kaupassa käyntiä varten. Halusimme löytää apua tarvitsevia ja myös apua antavia vapaaehtoisia ihmisiä. Juttusille tuli parikymmentä henkilöä, joista neljä jätti yhteystietonsa ja ilmoitti halustaan liittyä Punaisen Ristin jäseniksi.  

Vapaaehtoisena toimiminen vie aikaa, mutta voi antaa paljon iloa elämää ja uusia ystäviä. Vapaaehtoisille järjestetään myös asianmukainen koulutus. Ja kun meitä on monta, ei yhden taakka muodostu liian suureksi.

Lämpimät kiitoksemme Yhteispalvelupisteen Ritva Minkkiselle, joka ystävällisesti tarjosi tilojaan osaston käyttöön.

Punaisen Ristin viikko perinteisesti

Punaisen Risti n viikolla lauantaina 10.6. Tikkakosken osastolaisia oli mahdollisuus jututtaa S-Marketin edessä neljän tunnin ajan. Kaupan pihalle tuotuun kirppisautoonkin tuli melko hyvin kierrätystavaraa.  Järjestimme myös kaupoissa lipaskeräyksen, joka oli jo toinen kevään aikana. Huhtikuussa kerättiin varoja Syyrian sodan uhreille.

Osasto perustettiin 40 vuotta sitten

Osaston 40-vuotistaivalta juhlistettiin vielä myöhemmin lauantaina 10.6. kun hallituksen jäseniä ja vapaaehtoisia kokoontui yhteiseen tilaisuuteen.  Punaisen Ristin ansiomerkein palkittiin Ulla Järvenpää, Johanna Sorjonen ja Joni Sippola.

 Ansiomerkin voi saada Punaisen Ristin jäsen, joka on toiminut aktiivisesti järjestössä vähintään kuuden vuoden ajan. Nämä kaikki kolme palkittua ylittivät aikarajan reilusti. He ovat olleet hallituksessa erilaisissa tehtävissä ja toimineet muutenkin aktiivisesti. Onpa mukana jopa kaksi ”paluumuuttajaakin” nykyisessä hallituksessa.

Hatuttaako?

Tiistaina 13.5. järjestetty Kevätiloa Tikkakoskella –tapahtuma, jonka pääjärjestäjänä oli  Tikkakosken sydämellä  -Lähiverkko, osoittautui varsinaiseksi  menestykseksi. Hatuttaako?  - haluttiin kysyä. Varmasti moni sanoi: kyllä. Lähiverkko halusi kuitenkin tuoda iloa Tikkakoskelle, että joskus unohdetaan ikävät asiat. Ja se kolahti: Ennakkoon ilmoittautui noin 60 henkilöä, ja tarjoilujärjestelyissä otettiin pelivaraa. Ennalta varatut 80 tuulihattua – hattuteeman mukaisesti – eivät riittäneet läheskään kaikille. Tilaisuudessa oli noin 120 silmäparia! Satu ja Arto Rantanen ilahduttivat esityksillään, ja lähiverkkolaiset kertoivat omista hatuistaan ja niihin liittyvistä tarinoista.

Tikkakosken osasto sai tapahtuman jälkeen melkoisen yllätyksen: osaston dokumentteja on vuosia sitten tuhoutunut  vesivahingossa. Kevätiloa-tapahtumassa juhlistettiin osaston 40-vuotistaivalta. Osaston tiedottaja Leena Tiainen harmitteli vuosien dokumenttien tuhoutumisesta.

- Seuraavana päivänä sain kansioita ja muuta materiaalia monta laatikollista, kertoo Leena Tiainen. Ja kas, kokouspöytäkirjat vuosilta 1980 – 1994 eli lähes puolet osaston historiankirjoista oli tallessa ja hyväkuntoisia!  Lämpimät kiitokset ja kumarrus Kirsti Maliselle!

Arvontaa

Yhteispalvelupisteen esittelyssä ja Punaisen Ristin viikon tapahtumassa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kaksi polkupyöräilijän ensiapupakkausta. Pakkauksen voittivat Auli Malinen ja Maiju Seppä.