Ruoka-apu

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Ruoka-apu tulee alueen kaupoista"
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Vapaaehtoiset pakkaavat jaettavan ruuan kasseihin"
Petra Lemmetty
Kuvaaja: Petra Lemmetty
"Ruoka-apu tulee lahjoituksina alueen kaupoista"
Petra Lemmetty
Kuvaaja: Petra Lemmetty
"Ruoka-apu tulee lahjoituksina alueen kaupoista"
Petra Lemmetty
Kuvaaja: Petra Lemmetty
"Vapaaehtoiset laskevat ja lajittelevat kauppojen lahjoittamat tuotteet"

 

Punaisen Ristin Lapin piiri jakaa ruokaa vähävaraisille joka toinen viikko maanantaisin Rovaniemellä ja joka viikko maanantaisin Kemissä.

 

Ruoka-avun periaatteet

Ruokaa jaetaan vähävaraisille ruoka-apua tarvitseville sekä Rovaniemellä että Kemi/Keminmaassa. Jako tapahtuu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Rovaniemellä ruokaa jakavat Punainen Risti ja Rovaniemen helluntaiseurakunta, Kemissä/Keminmaassa Punainen Risti,  MLL:n Kemin yhdistys, Kemin seurakunta, Kemin helluntaiseurakunta, Meriva sekä Kemin kaupunki.

Jaettava ruoka tulee alueen kaupoista. Ruokien parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä on jakopäivänä. Jaettavan ruoan määrä on riippuvainen kauppojen lahjoittamista tuotteista. Etukäteen emme voi tietää kuinka paljon ja minkälaista ruokaa kulloinkin on jaettavana. Lahjoitettujen tuotteiden kunto ja jakokelpoisuus tarkistetaan. Osa jaettavasta ruoasta on pakastettua.

Vapaaehtoiset laskevat jaettavat tuotteet jakopäivänä. Sen jälkeen tiedämme kuinka monta ruokakassia meillä on mahdollisuus jakaa. Siksi avuntarvitsijoiden tulee ilmoittaa avun tarpeestaan etukäteen ruoka-apupuhelimeen.

Ruoka-apu on tarkoitettu kaikille vähävaraisille perheille ja yksinasuville.  

Rovaniemellä ruoka-apupuhelin 040 128 7278  päivystää jakoa edeltävänä torstaina ja perjantaina klo 9.00–11.00. Ruokaa jaetaan joka toinen maanantai.

Vuoden ensimmäiset päivystyspäivät ovat 4.–5.1.2018 ja seuraava siitä kaksi viikkoa eteenpäin. Ensimmäinen jakelupäivä on 8.1.2018.

Rovaniemen ruoka-avun viimeinen jakelu ennen kesälomia on 25.6.2018 (päivystys ed. to ja pe) ja ensimmäinen jako kesäloman jälkeen 20.8.2018 (päivystys ed. to ja pe).

Kemissä ruoka-apupuhelin  040 744 0948 päivystää samoina päivinä kuin Rovaniemellä, joka toinen torstai ja perjantai klo 9.00–11.00. Ruokaa jaetaan joka maanantai.

Kemin ruoka-avun viimeinen jakelu ennen kesälomia on 25.6.2018 ja ensimmäinen jako kesäloman jälkeen 6.8.2018.

Avunsaajille ilmoitetaan tekstiviestillä myönnetystä ruoka-avusta ja ruokakassin noutopaikasta jakopäivänä. Ruokajakelu tapahtuu Rovaniemellä klo 16.00–17.00 ja Kemissä klo 15.30–17.00.