Ruoka-apu

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Ruoka-apu tulee alueen kaupoista"
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Vapaaehtoiset pakkaavat jaettavan ruuan kasseihin"
Petra Lemmetty
Kuvaaja: Petra Lemmetty
"Ruoka-apu tulee lahjoituksina alueen kaupoista"
Petra Lemmetty
Kuvaaja: Petra Lemmetty
"Ruoka-apu tulee lahjoituksina alueen kaupoista"

 

Punaisen Ristin Lapin piiri jakaa ruokaa vähävaraisille joka toinen viikko maanantaisin Rovaniemellä ja joka viikko maanantaisin Kemissä.

 

Ruoka-avun periaatteet

Ruokaa jaetaan vähävaraisille ruoka-apua tarvitseville sekä Rovaniemellä että Kemissä. Jako tapahtuu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Rovaniemellä Punaisen Ristin, Rovaniemen helluntaiseurakunnan kanssa. Kemissä Punaisen Ristin,  MLL:n Kemin yhdistyksen, Evl.lut. seurakunnan ja Helluntaiseurakunnan kanssa.

Jaettava ruoka tulee alueen kaupoista. Ruokien parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä on jakopäivänä. Jaettavan ruuan määrä on riippuvainen kauppojen keräämistä tuotteista. Etukäteen emme voi tietää kuinka paljon ja minkälaista ruokaa kulloinkin on jaettavana.

Vapaaehtoiset pusittivat jaettavat tarvikkeet jakopäivän aamuna. Sen jälkeen tiedämme kuinka monta ruokakassia meillä on mahdollisuus jakaa. Siksi avun tarvitsijoiden tulee ilmoittautua etukäteen avuntarvitsijaksi.

Rovaniemellä ruoka-apupuhelin 040 128 7278  päivystää jakoa edeltävänä torstaina ja perjantaina klo 9-11. Ruokaa jaetaan joka toinen maanantai.

Päivystyspäivät 8. -9.6.2017 ja seuraava siitä kaksi viikkoa eteenpäin. 
 

Kemissä ruoka-apupuhelin  040 744 0948 päivystää samoina päivinä kuin Rovaniemellä joka toinen torstai ja perjantai klo 9 - 11. Ruokaa jaetaan joka maanantai.

Ruokaa jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Avun saajille ilmoitetaan tekstiviestinä myönnetystä ruoka-avusta ja ruokakassin noutopaikasta. Ruokakassien jakelu tapahtuu jakopäivänä klo 16-17 välisenä aikana

Kemin ruokajakelun viimeinen jakelu ennen kesälomia on 3.7.2017 (päivystys ed. to ja pe) ja seuraava jako kesän jälkeen on 7.8.2017 (päivystys ed. to ja pe)