Osaston kouluyhteistyön yhdyshenkilö

Alejandro Lorenzo/Punaisen Ristin kuvat
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo/Punaisen Ristin kuvat

Kouluyhteistyön yhdyshenkilön rooli

Lasten ja nuorten tavoittaminen ja kouluyhteistyö ovat tärkeä osa järjestömme toimintaa. Koulussa tavoitamme enemmän nuoria kuin missään muualla, ja voimme vaikuttaa heidän haluunsa auttaa sekä tulla toimintaan mukaan. Siksi jo pienikin panostus kouluyhteistyöhön on merkityksellistä.

Kouluyhteistyön yhdyshenkilö huolehtii yhteydenpidosta alueen kouluihin. Hän vastaa koulujen tiedusteluihin ja voi olla rohkeasti myös yhteydessä alueen kouluihin. 

Osaston kouluyhteistyön yhdyshenkilö voi ideoida yhdessä osaston kanssa kouluyhteistyön erilaisia mahdollisuuksia. Tukea ja ideoita sekä materiaaleja kouluyhteistyöhön saa tämän sivuston lisäksi myös mm. piirin nuorisotoiminnan suunnittelijalta ja kouluyhteistyön koordinaattorilta. 

Yhteistyö koulujen kanssa voi olla hyvin monenlaista. Eri kampanjoihin ja teemaviikkoihin osallistumisen lisäksi kouluyhteistyö voi olla mm. kouluvierailuja eri teemojen puitteissa (esimerkiksi globaalikasvatus, katastrofityö, ensiapu tai vaikkapa järjestön toiminnan yleisesittely). Koulun kanssa voi myös sopia Teemakoulu -yhteistyöstä tai kummiluokkatoiminnasta koko lukuvuoden ajalle tai osallistua vanhempainiltoihin.

Koululla voi myös käydä pitämässä aamunavauksen ajankohtaisista tapahtumista tai jättämässä mainosjulisteita toiminnasta ja kampanjoista. Yhteistyö koulujen kanssa on samaan aikaan sekä järjestön toiminnan näkyväksi tekemistä, eettistä kasvatustyötä että tukea varainhankinnalle. Toiminnasta innostuessaan nuoret voivat olla myös valtava voimavara järjestömme vapaaehtoistyölle.

Jos osaston vapaaehtoistoiminnassa on mukana kouluissa työskenteleviä ihmisiä, kannattaa heitä toki hyödyntää esimerkiksi kampanjoista markkinoinnissa ja muun tiedon välittämisessä kouluille!

Tietoa löydät:

Kouluyhteistyön yhteyshenkilölle sopivia koulutuksia: