SPR Viinijärven osasto sai tunnustusta nuorisotyöstään

Kotimaa  | 


SPR palkitsi nuorisotyöstä: "Suuressa apatiassa tuntuu positiiviselta"

Suomen Punainen Risti on palkinnut ansioituneita jäseniään palkintogaalassa Hämeenlinnassa. Yksi palkituista on Liperissä sijaitseva Viinijärven osasto, joka pitää tunnustusta mahtavana. Osasto palkittiin työstä lasten ja nuorten kanssa.


SPR:n leiriläisiä
SPR:n Viinijärven osaston kansainvälinen nuorisoleiri Viron Kloogarannassa. Kuva: SPR:n Savo-Karjalan piiri / Ismo Nuutinen

Suomen Punainen Risti on palkinnut liperiläisen Viinijärven osaston kiitosgaalassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Palkinto myönnetetään osastolle, joka on tehnyt  erityisen paljon töitä paikkakuntansa lasten ja nuorten kanssa. Palkitsemisperusteluiden mukaan osasto on pitkäjänteisesti kasvattanut nuoresta sukupolvesta SPR:n vapaaehtoisia.

- Totta kai tämä tuntuu mahtavalta. Kyseessä on 1000 asukkaan kylä ja jäseniä on 250, joista neljännes nuoria. Leiritoiminnassa on pitkät meillä perinteet. Viinijärvi on kylänä jäänyt Liperissä lapsipuolen asemaan, joten tämä tunnustus tuntuu suuressa apatiassa positiiviselta, osaston puheenjohtaja Anna-Mari Jokiniemi kertoo.

Suomen Punaisen Ristin hallitus myöntää valtakunnalisen kasvattajaosastopalkinnon kerran kolmessa vuodessa. Viinijärven osasto on panostanut vahvasti nuoriin, vaikka Viiinijärven alueella ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusmahdollisuutta.

Viinijärvi on kylänä jäänyt Liperissä lapsipuolen asemaan, joten tämä tunnustus tuntuu suuressa apatiassa positiiviselta.

- Anna-Marja Jokiniemi

 

Joensuulaiselle Tuula Töyrylälle vapaaehtoispalkinto

Joensuulaiselle Tuula Töyrylälle on myönnetty kiitosgaalassa SPR:n vapaaehtoispalkinto. Hänet on palkittu terveyden ja hyvinvoinnin mestaripromo-palkinnolla esimerkillisestä osaston toiminnan kehittämisestä.

Töyrylä toimii vapaahetoisena Joensuun osastossa Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirissä. Hän on aktiivisesti kehittänyt osaston terveyspistetoimintaa. Terveyspisteen vapaahtoiset hoitavat muun muassa vastaanottoa, johon kuuluu ohjausta ja neuvontaa.

- Punainen Risti tarjoaa mielenkiintoisen toimintaympäristön, jossa voi tehdä työtä kansalaisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Mielestäni on tärkeää nähdä suuri kuva järjestöstämme, jotta voi nähdä lähelle. Pienillä arjen teoilla on merkitystä, Töyrylä kuvailee.