FILIPPIINIEN TAIFUUNIN UHRIT TARVITSEVAT APUASI

Punainen Risti on aloittanut valtakunnallisen katukeräyksen Filippiinien taifuunin uhrien auttamiseksi.

Keräyslippaan voi noutaa Helsingin ja Uudenmaan piirin keräyskeskuksesta Kampin Autotalosta. Osoite on Salomonkatu 17 B, 5. krs., Helsinki. Keräyskeskus on auki ma – pe klo 9 – 16.

Lipas pitää palauttaa saman päivän aikana, kun noutaa lippaan. Muistathan ottaa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan!

Tervetuloa kerääjäksi!

Voit myös lahjoittaa netissä tai puhelimella:

http://www.punainenristi.fi/lahjoita/filippiinien-taifuuni

Soita 0600-122 20 (Viestin hinta 20,28 € + pvm)

Kiitos avustasi!

Supertaifuuni Haiyanin tuhot Filippiineillä ovat valtavat. Rakennuksista on tuhoutunut pahimmilla alueilla yli 90 prosenttia ja suurin osa kodeista, kouluista ja terveyskeskuksista on käyttökelvottomia. Sähkö- ja tietoliikenneyhteydet ovat poikki ja tieyhteydet heikot. Ihmiset vaeltelevat pimeillä kaduilla ilman ruokaa, vettä ja suojaa. Myrskyn jäljiltä on edelleen kadoksissa valtava määrä ihmisiä. Rikollisuus ja turvattomuus lisäävät ahdistusta ja hätää.  

Punainen Risti on jo paikalla. Alueella tarvitaan kipeästi apua: ruokaa, vettä, lääkkeitä ja hygieniatarvikkeita. Punainen Risti on toimittanut tuhoalueille mm. vesitankkeja, telttoja, pelastusveneitä, ambulansseja ja muita ajoneuvoja. Lentoreitit pahimmille tuhoalueille ovat edelleen pääosin pois käytöstä, ja avustusrekat toimitetaan perille laivateitse. Avustustöiden lisähaasteena on maata viime kuussa ravistellut maanjäristys, jonka seurauksena mm. alueen sairaala on tuhoutunut.