Nälkäpäivänä uutta ja vanhaa Paimiossa

"Krista Kosonen haastaa myös keräämään Nälkäpäivänä 12.–14.9.2013"

Saatat löytää viikonlopun aikana ja ensi viikolla Paimion keskustasta yllättävistä paikoista puna-mustia postikortteja. Kyseessä on Paimion osaston uusi kokeilu saada Nälkäpäiväkeräykseen lisää lipaskerääjiä.

"Osastomme tunnetaan innovatiivisista tavoista toteuttaa Punaisen Ristin periaatteiden mukaista toimintaa. Saimme siitä Vuoden osasto 2012 palkinnonkin. Katsotaan nyt miten tämä idea toimii!" toteavat idean keksinyt Kati Lehtimäki ja osaston puheenjohtaja Karoliina Joutsia.

"Kun kortin löytäjä ilmoittautuu kerääjäksi ja noutaa lippaan keräyskeskuksesta kortin kera, hän saa löytöpalkkiona tuoteyllätyksen", Lehtimäki kertoo. Hän painottaa, että kortissa on tarkat toimintaohjeet ja ensikertalaiset saavat hyvät evästykset.

Nälkäpäivää vietetään 12.–14.9. Lipaskerääjiksi on jo ilmoittautunut yläkoulun oppilaita ja keräys-vapaaehtoisia. Keräyksessä voi siis lahjoittaa aikaansa tai rahaa. Sitä voi Paimiossa lahjoittaa lippaisiin sekä ostamalla lauantaina Nälkäpäiväleipää. Keräyksellä kartutetaan katastrofirahastoa ennalta korvamerkitsemättömillä avustusvaroilla. Niillä autetaan esimerkiksi ulkomailla luonnonkatastrofien ja kotimaassa yllättävien onnettomuuksien kuten tulipalojen uhreja.