Henkinen tuki

Henkinen tuki on osana kaikkea Punaisen Ristin toimintaa. Sen perusperiaatteena on turvallisuuden tunteen luominen tai sen palauttaminen. Keskeisiä keinoja ovat rauhallinen läsnäolo, kuuntelu, yhteydenoton luominen lähiomaisiin ja jatkoapuun ohjaaminen.

Henkisen tuen osaajaksi vapaaehtoisemme voivat kouluttautua suorittamalla koulutuksemme. Henkisen tuen vapaaehtoiset voivat kohdata tukea tarvitsevia kaikessa vapaaehtoistoiminnassamme ruoka-avusta ensiaputoimintaan. Voit toimia henkisen tuen vapaehtoisena suoritettuasi henkisen tuen peruskurssin. Lisätietoa järjestettävistä koulutuksista löydät Omasta. 

 

Henkisen tuen hälytysryhmät

Oulun piirin alueella toimii 5 henkisen tuen hälytysryhmää. Alueelliset hälytysryhmät ovat: Oulu, Hailuoto, Kainuu, Koillismaa sekä Jokilaaksot.  Nämä vapaaehtoiset ovat valmiita toimimaan osana vapepaa ja lähtemään avuksi erilaisiin äkillisiin henkisen tuen tilanteisiin, mikäli kutsu tulee. Hälytysryhmissä toimivan on suoritettava henkisen tuen peruskurssi sekä henkisen tuen jatkokurssi.  Lisäksi osaamista on pidettävä yllä osallistumalla osaston henkisen tuen toimintaan sekä muihin soveltuviin koulutuksiin.

Vapaaehtoiset tekevät viranomaista tukevaa vapaaehtoistyötä. Myös ammattilaiset, jotka ovat vapaaehtoistehtävässä toimivat maallikkoauttajina. Ammattiapua tarvitsevat autettavat ohjataan ammattiavun piiriin.

Lisätietoa:

Mira Carlenius

Sosiaalitoiminnan suunnittelija 
040 502 2299
mira.carlenius@punainenristi.fi