Omaishoitajien tukitoiminta

Johannes Wiehn
Kuvaaja: Johannes Wiehn
"Omaishoitajien koulutus- ja virkistyspäivät Heimarissa."

Omaishoitajien tukitoiminnan tarkoituksena on vahvistaa ja edistää omaishoitajien ja heidän perheidensä terveyttä, hyvää elämänlaatua ja itsenäistä selviytymistä arjessa. Toiminta on tarkoitettu kaikille omaishoitajille riippumatta siitä, saavatko he kunnallista omaishoidon tukea. Raha-automaattiyhdistys tukee toimintaa.

Omaishoitajille on tarjolla:
- Virkistys-, tukihenkilö- ja ryhmätoimintaa vapaaehtoisten toteuttamana
- Koulutusta
- Hyvinvointipäiviä
- Hyvinvointia arkeen liikunnallinen kurssi

Helsingin ja Uudenmaan piirissä omaishoitajien tukitoimintaa on seuraavissa osastoissa:

- Keski-Helsinki

- Tuusula

- Rajamäki

- Porvoo

- Lounais-Espoo

- Askola

Kanssakulkijoista piristystä arkeen!                                                                                                        Keski-Helsingin osasto Kanssakulkijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka vierailevat yksin tai pareittain omaishoitoperheiden luona. Toimintaan etsimme uusia vapaaehtoisia, ota yhteyttä ja kysy lisää.

HYVÄ SEURA VIRKISTÄÄ…

Punaisen Ristin vapaaehtoisena voit monin eri tavoin auttaa ja tukea omaishoitajia. Toimit tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin oman elämäntilanteesi mukaan. Toiminnassa sinulla on myös mahdollisuus hyödyntää omaa osaamistasi ja kiinnostuksesi kohteita. Toimintamuodoissa on aina mukana useampia vapaaehtoisia. Saat tehtävääsi koulutusta, tukea ja ohjausta. Aluetyöntekijä on tukenasi.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

maishoitajien turvakortti

 

Monia omaishoitajia mietityttää, mitä hoidettavalle tapahtuu, jos itse joutuu onnettomuuteen. Punaisen Ristin kehittämä omaishoitajakortti on ratkaisu tähän. Korttiin kirjoitetaan yhteyshenkilön tiedot, johon otetaan yhteyttä jos omaishoitajalle sattuu jotain. Näin myös kotona hoidettava ei jää ilman huolenpitoa. Kortti on saatavana Punaisen Ristin verkkokaupasta osoitteesta http://www.punaisenristinkauppa.fi, hinta on 6 €.

- See more at: https://rednet.punainenristi.fi/node/13215#sthash.HEt9N4c4.dpuf

AJANKOHTAISTA:

 

Sari Oittinen
Omaishoitajien tukitoiminnan suunnittelija
sari.oittinen@redcross.fi
040 5480377