Ensiavun Suomen Mestaruus Järvenpäähän

Antti Salonen
Kuvaaja: Antti Salonen
"kultamitalistit"
Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"ensiapurastilla leikkipuistossa"
Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"hukkunut potilas"

Suomen Punaisen Ristin Järvenpään osaston nuorisoryhmäläiset ovat ensiavun Suomen Mestareita 2013. Savonlinnassa lauantaina käydyissä ensiapukilpailuissa Helsingin ja Uudenmaan piiriä (HUP) edustaneet tytöt voittivat nuorten sarjan. HUP:n joukkue voitti myös varhaisnuorten ReddieKids-sarjan ja tuli toiseksi aikuisten sarjassa. Parhaaksi ryhmänjohtajaksi valittiin HUP:n aikuisten joukkueen ryhmänjohtaja.

Savonlinnan keskustan tuntumassa ja Olavinlinnassa sijaitsevilla kilpailurasteilla testattiin monipuolisesti osallistujien ensiapuosaamista. Rasteilla hoidettiin pieniä ja vähän isompiakin vammoja, elvytettiin, ja autettiin sairaskohtauksen saaneita potilaita.  Myös osallistujien oopperatuntemusta testattiin Olavinlinnassa.

Järvenpään osaston nuoret edustivat Helsingin ja Uudenmaan piiriä jo 3. perättäisen kerran. Tällä kertaa joukkueeseen kuuluivat ryhmänjohtaja Terhi Salosen lisäksi Petra Ekroos, Sara Heikkonen, Sini Heinolainen, Aino Niiranen ja Mirja Paajanen. Ryhmän ohjaajina toimivat Terhi Mäkeläinen ja Viivi Ruhanen.

Ensiaputapahtumassa järjestetään perinteisesti myös piirien välinen leikkimielinen ”soutukilpailu”, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä soutamisen kanssa.  Tällä kertaa kolmihenkiset joukkueet kisailivat vesipyssyjen avulla suoritettavissa tehtävissä, ja Helsingin ja Uudenmaan piiri voitti myös tämän kisan edustajinaan Järvenpään nuoria.

Seuraavan kerran ensiavun Suomen Mestaruudesta kisaillaan Lapissa vuonna 2015.