Peimari pronssille ensiavun SM-kilpailussa

Stiina Ratsula
Kuvaaja: Stiina Ratsula
"EA-rastit sijoittuivat aivan Olavinlinnan lähistölle."
Katriina Mäkelä
Kuvaaja: Katriina Mäkelä
"Peimari selvitti tiensä Savonlinnan SM-kilpailuihin Varsinais-Suomen piirikisoissa vuosi sitten."
"Savonlinnan kilpailujen tuloksia"

Paimion, Kaarinan, Piikkiön ja Sauvo-Karunan yhteinen ensiapuryhmä Peimari taisteli tiensä pronssille ensiapuryhmien suomenmestaruuskisojen aikuisten sarjassa.

Punaisen Ristin kilpailu järjestettiin Savonlinnassa lauantaina 8.6. viidessä sarjassa. Aikuisten sarjan ensimmäisen sijan nappasi Tampereen osaston kokonaispistein 592, ja Länsi-Helsingin osasto selviytyi hopealle pistein 585. Peimarin kokonaispistemäärä tehtävistä oli 580 pistettä.

"Olimme kovin yllättyneitä kolmannesta sijasta", Peimarin ensiapuryhmässä mukana ollut Kati Lehtimäki nauraa. "Meidän tavoite kun oli vain, ettemme tule viimeisiksi."

Lehtimäki kertoo, että Savonlinnassa järjestetyt kisat olivat mukavan realistiset.

"Päivystimme kuvitteellisilla Suvirämä-festivaaleilla. Koska teemme paljon päivystyksiä, tällaiset kilpailussa olleet tapaukset ovat juuri niitä, joita kohtaamme myös kisan ulkopuolella. EA-kilpailut ovat vuosi vuodelta muuttuneet realistisemmiksi. Enää ei kisoissa kohdata tilanteita, joissa esimerkiksi bussi on törmännyt junaan."

Peimari vei viime vuonna voiton Paimiossa järjestetyissä Varsinais-Suomen piirikisojen aikuisten sarjassa. Tänä vuonna alueelliset voittajat kerääntyivät mittelemään taidoissaan ja tiedoissaan Suomen mestaruudesta. Mestaruudesta kilpailivat varhaisnuorten, nuorten, aikuisten ja senioreiden ryhmät sekä ensivasteparit.

Varsinais-Suomeen tuli pronssin lisäksi myös kultaa, kun Aurajoen ensivasteparit veivät voiton omassa sarjassaan. Tarkemmat tiedot sarjojen voittajista on luettavissa artikkelista Ensiapuryhmien SM-kilpailujen tulokset.