Kunnallisneuvos Seppo Maula valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Kultaisen ansiomitallin saajat Eeva Vainio, Pekka Koivukangas, Erkki Kitkiöjoki ja Leena Henriksson"
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Pronssisen asiomitallin saajat Mirja Tuomivaara, Pentti ja Tuula Tarvainen ssek ansiomerkin saanut Anneli Oinas"
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Piiriä kuusi vuotta johtanut Erkki Kitkiöjoki "
Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Seminaariväkeä"

Viiskymmentä osaston vapaaehtoista kokoontui Rovanimelle 27-28.4. piirin järjestöseminaarin ja piirin kokoukseen. Seminaarissa aloitettiin valmistautuminen Turun yleiskokoukseen pohtimalla järjestön tulevia tavotteita ja linjauksia. Piirin kokouksessa valittiin Lapin piirille uusi puheenjohtaja.

Piiri sai uuden puheenjohtajan

Piirin kokouksessa Rovaniemellä 29.4. tehtiin kahdellakin eri tavalla historiaa. Ensinnäkin piiriä kuusi vuotta johtanut Erkki Kitkiöjoki siirtyi riviedustajaksi piirin hallitukseen. Uudeksi piirin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kittilän entinen kunnanjohtaja kunnallisneuvos Seppo Maula Kittilästä. Maula on ollut Punaisen Ristin Kittilän osaston jäsen jo usean vuoden ajan.

Maula ei valitettavasti päässyt kokoukseen esittäytymään mutta lähetti kokousväelle viesti missä hän totesi:

Jos tulen valituksi puheenjohtajatehtävään otan sen mielenkiinnolla ja innostuksella vastaan . Olen aikanani toiminut vilkkaasti Enontekiön SPR:ssä siellä ollessani. Rivijäsenenä olen ollut jatkuvasti. Mielelläni tulen osaamiseni ja suhteeni käyttämään SPR:n hyväksi.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Esa Huhtamella Inarin osastosta.

Piirin hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin seuraavat henkilöt:

Erkki Kitkiöjoki Pellosta, Aila Leinonen Simosta, Veli Ajanki Kolarista, Tuije Paksuniemi Kittilästä, Outi Räisänen Kemijärveltä ja Hellevi Kangas Savukoskelta.

Piirin hallituksessa jatkavat vielä seuraavan toimintavuoden: Jonna Horneman Pellosta, Anne Luiro Rovaniemltä, Veikko Kalliainen Muoniosta, Tarja Tenhunen Rovaniemeltä, Esa Kansanoja ja Asko Unhola Torniosta.

Piirin kokous hyväksyi myös piirin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden tileistä ja toiminnasta vastaaville.

Myös piirin toimintasuunnitelma vuodelle 2013 vahvistettiin.

Kultaiset ansiomitalit jaettiin ensimmäisen kerran

Toinen historiallinen hetki kokouksessa oli, kun järjestön uusien huomionosoitusohjeiden mukaiset kultaiset ansiomitalit jaettiin. Tasavallan presidentti oli järjestön hallituksen ehdotuksesta myöntänyt Punaisen Ristin kultaisen ansiomitalin Eeva Vainiolle Kittilästä, Leena Henrikssonille Pellosta, Pekka Koivukankaalle Rovaniemeltä ja Erkki Kitkiöjoelle Pellosta.

Pronssisen ansiomitalin saivat Tuula Tarvainen ja Pentti Tarvainen Kemistä sekä Mirja Tuomivaara Rovaniemeltä. Piiritoimiston ensiapuopettaja Anneli Oinakselle ojennettiin piirin hallituksen myöntämä Punaisen Ristin ansiomerkki.

Ajatushautomoissa suunniteltiin tulevaisuutta

Seminaaripäivänä, lauantaina,  ”Ajatushautomoissa" ideoitiin runsain mitoin materiaalia Turun yleiskokousta varten. Ajatuksia vaihdettiin vielä varsinaisen työskentelyn jälkeen innokkaasti.

Hellevi Kangas, Savukosken osaston puheenjohtaja istahti Kittilän osaston Sari Hunnakon kanssa keskustelemaan vapaaehtoistoiminnasta.

Kyllä se on niin, että näissä hommissa ei saa itseänsä tukahduttaa. Se pitää sanoa, jos ei ole aikaa eikä voimia. Silloin eletään vähän hiljaisemmin ja sitten jatketaan taas uusin voimin,

totesi Hellevi. Tämän allekirjoittaa Sari. Hän on ollut tauolla aktiivisesta järjestötoiminnasta muutaman vuoden. Sari tuli mukaan Punaiseen Ristiin vuonna 1994 ja sai silloin tehtäväkseen voidella voileipiä ystävien ruskaretkeä varten. Sen jälkeen tehtäviä on ollut monenlaisia. Tällä hetkellä Sari toimii Kittilän osaston rahastonhoitajana ja piirin järjestökouluttajana, koulutuksia on pari kertaa vuodessa ja Sari sanoo, että se on sopiva määrä hänelle tällä hetkellä. Hellevi tuli mukaan 80-luvun alussa. Hellevi sai puhelun, jossa häntä pyydettiin mukaan ystäväksi ja hän lähti.  Vaikka muut tehtävät veivätkin myöhemmin mukanaan, niin tunne siitä, että voi olla avuksi vain pelkästään kuuntelemalla toista, jäi mieleen. Kun Savukosken osasto pyysi mukaan toimintaan syksyllä 2011, niin Hellevihän lähti. Hän toimii puheenjohtajan tehtävien lisäksi ystävänä ikäihmiselle ja nauttii siitä. ”Rauhallista toimintaa, josta saan paljon”, hän sanoo.

Seminaaripäivän ajatushautomoita Hellevi ja Sari pitävät hyödyllisinä.  Ajatushautomossa saa olla spontaani, voi heitellä ideoita ilmaan ja niitä voidaan alkaa yhdessä kehitellä eteenpäin. Antoisinta on ollut huomata, että muut ovat ajatelleet samoja asioita.