Ystävä-kurssilta saatiin uusia tekijöitä Lielahteen

Sirpa Eskelinen
Kuvaaja: Sirpa Eskelinen
"Ystävä-kursille osallistuu aina mukavia ihmisiä. Vetäjänä Ulla Laakso "
Sirpa Eskelinen
Kuvaaja: Sirpa Eskelinen
"Villa Aallossa Ystävä-toiminnan kurssi aloitettin perusperiaatteistaa aloitetiin "

Saadakseen Lielahden alueelle uusia Ystäviä päätti osaston hallitus alkuvuonna, että järjestetäänpä omilla kulmilla oma Ystävä-kurssi. Piiritoimiston avulla saatiin sujuvasti pätevä kouluttaja, jolle ehdotettu aikataulu oli sopiva. Intensiivisen paikallisen mainostamisen jälkeen todettiin,että  kiinnostuneita on ja tosi toimiin päästiin huhtikuun puolessa välissä

Niin osanottajien kuin  kouluttajankin  mielestä mieluisaa oli se että kurssi pidettiin hoitokodissa, jossa kurssilaisilla oli tilaisuus keskustella myös asukkaiden kanssa.  Näin saatiin tuntumaa esimerkisi siihen miten muistihäiriöinen jäsentää omaa maailmaansa. Kun kurssilaiset keskustelujen jälkeen vielä kertasivat kouluttajansa kanssa kokemuksiaan, niin valmius kohtaamiseen on jatkossa parempi kuin pelkän lukemisen kautta saatu.

Kurssin jälkeen on Villa Aaltoon ilmoittautunut kolme uutta Ystävää, sen lisäksi yksi kurssilainen suuntaa apunsa Kaatuneitten Omaisten Yhdistykseen Tampereella. Kaikki olivat tyytyväisiä kurssiin. Ei hassumpi tulos näin ensimmäisellä kerralla !