Monikulttuurisuustoiminta

Tiina Lappalainen
Kuvaaja: Tiina Lappalainen
"Ruokailuhetki kv-klubissa Rovaniemellä 7.9.2012"
Marika Parkkila
Kuvaaja: Marika Parkkila
"Tulijan ystävänä ja tukena -koulutus Kemin vastaanottokeskuksessa 28.2.2013"

Tule mukaan tekemään monikulttuurista työtä! 

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa? Haluatko olla mukana rasisminvastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista?

Liity mukaan Punaisen Ristin monilukuiseen joukkoon. Voit toimia vapaaehtoisena maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden parissa.

Avarra maailmaasi!

Suomen Punainen Risti toimii monikulttuuristen arvojen puolesta ja edistää maahanmuuttajien kotoutumista. Toivotamme tervetulleiksi riveihimme niin kantasuomalaiset kuin uussuomalaiset.

Melkein jokaisella paikkakunnalla on Punaisen Ristin osasto, joka tarjoaa mielekästä tekemistä. Edistämme suvaitsevaisuutta - tule tekemään työtä kanssamme!

§  Tarjoamme mahdollisuuden laajentaa maailmankuvaa ja saada tietoa eri kulttuureista

§  Vierailemme kouluissa pitämässä oppitunteja tai vetämässä erilaisia pelejä - tule oppimaan pelisäännöt!

§  Rohkaisemme maahanmuuttajia tulemaan aktiivisesti myös omaan toimintaamme mukaan liittymällä Punaisen Ristin paikallisosastoihin ­– uussuomalaisilla on uusia näkökulmia ja voimavaroja osastojen työhön.

§  Punainen Risti on myös aktiivisesti mukana toteuttamassa suvaitsevaisuutta edistäviä tilaisuuksia eri alueilla. Näistä näkyvin on vuosittaiset rasisminvastaiset kampanjat viikolla 12 maaliskuussa. Voit tulla mukaan kampanjoimaan omalla paikkakunnallasi!

Lisää tietoa rasisminvastisesta kampanjasta löytyy seuraavasta linkistä https://www.eirasismille.fi/

Vapaaehtoisuuden muotoja on monia

Koulutamme jatkuvasti vapaaehtoisia ystävä- ja tukihenkilöitä maahanmuuttajille ja toimimme yhteistyössä maahanmuuttajajärjestöjen kanssa.

Ylläpidämme erilaisia kieli- ja kulttuuriryhmiä, naisten ja lasten ryhmiä sekä järjestämme retkiä ja leirejä perheille, nuorisolle sekä lapsille. Järjestämme myös esimerkiksi leipäsuomen kursseja ja lasten läksyjenlukupiirejä. Voit osallistua ja antaa ajastasi pari tuntia viikossa vaikkapa maahanmuuttajalasten läksyjen ohjaamiseksi. Voit myös toimia pakolaistaustaisen ihmisen ystävänä ja uuteen ympäristöön opastajana, vara-mummona pakolaisperheen lapsille ja vaikka koko perheen voimin ystäväperheenä pakolaistaustaiselle perheelle.

Lisäksi annamme maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille neuvontaa ja tukea sosiaalisissa kysymyksissä sekä puutumme vallitseviin epäkohtiin.

Löydä oma toimintamuotosi!

Lisätietoa:

Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä

Mervi Hyötylä

puh. 040 170 1955