Monikulttuurinen toiminta

Harri Tarvainen
Kuvaaja: Harri Tarvainen
"Rasisminvastaisen viikon Rovaniemen päätapahtuma 2019 kauppakeskus Revontulessa"
Satu Vainio
Kuvaaja: Satu Vainio
"Rasisminvastaisen viikon Rovaniemen kampanjaverkosto 2023"
Mervi Hyötylä
Kuvaaja: Mervi Hyötylä
"Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin monikulttuuriseen toimintaan Lappiin! "
Eija Metsäkallio, 3/2020
Kuvaaja: Eija Metsäkallio, 3/2020
"Lapin piiri sanoo EI rasismille! "

(In English in the sidebar under this page. Under title "Multicultural activities")

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN MONIKULTTUURISTA TOIMINTAA

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa? Haluatko olla mukana rasisminvastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista? Liity mukaan Punaisen Ristin moninaiseen joukkoon. Voit toimia vapaaehtoisena maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden parissa.

AVARRA MAAILMAASI JA EDISTÄ SUVAITSEVAISUUTTA KANSSAMME

Suomen Punainen Risti toimii monikulttuuristen arvojen puolesta ja edistää maahanmuuttajien kotoutumista. Jokainen on lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme. Melkein jokaisella paikkakunnalla on Punaisen Ristin osasto, joka tarjoaa mielekästä tekemistä. Edistämme suvaitsevaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Tule tekemään työtä kanssamme! Tarjoamme mahdollisuuden laajentaa maailmankuvaa ja saada tietoa eri kulttuureista Vierailemme kouluissa pitämässä oppitunteja tai vetämässä erilaisia pelejä - tule oppimaan pelisäännöt! Rohkaisemme maahanmuuttajia tulemaan aktiivisesti myös omaan toimintaamme mukaan liittymällä Punaisen Ristin paikallisosastoihin. Toteutamme aktiivisesti Punaisen Ristin periaatteiden mukaisesti suvaitsevaisuutta edistäviä tilaisuuksia eri alueilla. Näistä näkyvin on vuosittainen Rasisminvastainen kampanja maaliskuussa. Voit tulla mukaan kampanjoimaan omalla paikkakunnallasi!

VAPAAEHTOISUUDEN MUOTOJA ON MONIA

  • Koulutamme jatkuvasti vapaaehtoisia ystävä- ja tukihenkilöitä maahanmuuttajille. Toimimme yhteistyössä maahanmuuttajien kotoutumista edistävien eri yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • Ole mukana järjestämässä erilaisia kieli- ja kulttuuriryhmiä - naisille, miehille ja lapsille
  • Lähde mukaan retkille ja leireille
  • Osallistu ja anna aikaasi läksyjen ohjaamiseen esimerkiksi pari tuntia viikossa maahanmuuttajalasten avuksi. Järjestämme läksyjen teon apua lapsille, nuorille ja aikuisille maahanmuuttajille
  • Toimi pakolaistaustaisen ihmisen ystävänä ja uuteen ympäristöön opastajana
  • Ala vara-mummoksi pakolaisperheen lapsille ja vaikka koko perheen voimin ystäväperheeksi pakolaistaustaiselle perheelle
  • Tee yhdenvertaisuuskasvatusta kanssamme kouluvierailuilla ja ota kantaa yhdessä kanssamme erilaisissa tapahtumissa
  • Lisäksi annamme maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille neuvontaa ja tukea sosiaalisissa kysymyksissä sekä puutumme vallitseviin epäkohtiin.

Osallistu koulutuksiin ja löydä oma toimintamuotosi! Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä alueesi osastoon tai Lapin piiritoimistoon. Lisätietoja antaa monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, p. 040 170 1955.

APUA SINUN AVULLASI.

Facebook: Hanna-Leena Martin Punainen Risti Instagram: @sprhansku