Ensihuoltoryhmätoiminta Satakunnassa

Mari Vehkalahti, Punainen Risti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti, Punainen Risti
"Myrskytuuli 2010 - valmiusharjoituksen evakuointirasti"

Ensihuolto on auttamista, tukemista ja avustamista käytännön tasolla. Ensihuolto pyrkii huolehtimaan ihmisten perustarpeista ja tukee heidän selviytymistään erilaisissa onnettomuus- ja erityistilanteissa. Apua tarvitaan mm. tulipaloissa, kadonneiden etsinnöissä ja suuronnettomuuksissa.

Onnettomuuksissa ensihuollon vapaaehtoiset auttavat esimerkiksi järjestämällä pelastuneille hätämajoituksen ja hankkimalla heille vaatteita. He voivat huolehtia autettavien ja auttajien muonituksesta.  Kaikilla on olemassa taitoja ja osaamista, joista on ensihuoltotoiminnassa hyötyä. Nämä taidot saadaan ensihuoltotoiminnan vahvuudeksi koulutusten ja käytännön harjoitusten kautta, joissa saadaan valmius toimia hälytystilanteissa. Hyödyllisiä taitoja ja rohkeutta toimia saa ensihuollon peruskurssilta.

Ensihuolto on organisoitua vapaaehtoistoimintaa ja se tukee ja täydentää viranomaisten valmiutta.

Suomessa toimii useita ensihuoltoryhmiä

Oletko kiinnostunut toiminnasta ensihuoltoryhmässä ja ehkä kurssien jälkeen myös ensihuoltohälytysryhmässä toimimisesta? Ota yhteyttä piiritoimistoon niin kerromme lisää. Voit myös ilmoittautua mukaan toimintaan nettilomakkeella. Tervetuloa mukaan elintärkeän harrastuksen pariin!

Lisätiedustelut: valmiuspäälikkö Kari Petäjä, p. 0400 322191, kari.petaja@punainenristi.fi