Punaisen Ristin Lapin piiri myöntää Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksen Satu Hallikaiselle ja Kari Virsuselle

Sirkka-Liisa Oinaala
Kuvaaja: Sirkka-Liisa Oinaala
"Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus myönnettiin 21.3. Satu Hallikaiselle ja Kari Virsuselle Rovaniemellä Muurolan kylässä."
Sirkka-Liisa Oinaala
Kuvaaja: Sirkka-Liisa Oinaala
"Satu Hallikainen ja Kari Virsunen paikallisten koululaisten kanssa."

Rasisminvastaista toimintaviikkoa vietetään 18. – 24.3.2013. Toimintaviikolla Punaisen Ristin piirit myöntävät eri puolilla Suomea Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksia yrityksille, yhteisöille tai yksityishenkilöille, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua ja suvaitsevaa ilmapiiriä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lapissa tämä palkinto myönnetään tänä vuonna Satu Hallikaiselle ja Kari Virsuselle Rovaniemen Muurolasta. He ovat molemmat tehneet ennakkoluulotonta ja humaania työtä tukiessaan myanmarilaisten pakolaisten kotoutumista Rovaniemen Muurolan kylään. Satu Hallikainen toimii Muurolan kirjastossa kirjastonhoitajana, Kari Virsunen puolestaan on vapaaehtoinen, joka kokee myanmarilaisten pakolaisten kotoutumisen tukemisen omaksi kutsumustehtäväkseen. Matka pakolaisleiriltä Muurolan kylään on ollut paitsi fyysisenä matkana pitkä, myös kotoutumisen kannalta haasteellinen. Täällä pakolaiset vastaanottaneessa maassa ilmasto, kieli, tavat, ihmiset, työ, eli ylipäätään kaikki on täysin erilaista kuin pakolaisten omassa kotimaassa. Monien pakolaisten taustat ovat lisäksi rankat ja vaikuttavat kotoutumiseen.  Satu Hallikaisen ja Kari Virsusen tuki monissa arjen asioissa, suomen kielen opiskelussa ja suomalaisen byrokratian koukeroiden opettamisessa on ollut tärkeää kotoutumisen tukemista. Lisäksi heidän tekemänsä työn ansiosta monien ihmisten ymmärrys hädässä olevia kohtaan on lisääntynyt ja tehdyllä työllä on ollut vaikutusta myös kylän yhteisöllisyyden vahvistumiseen. 

Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus luovutetaan Kansainvälisenä rasisminvastaisena päivänä 21.3.2013 klo 13.30 Muurolan kirjastossa.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala
Punaisen Ristin Lapin piiri
puh. 0400 397 910