Onnistuneet Sydäntalvi valmiusharjoitus ja ystävänpäiväjuhla

Minna Niemi
Kuvaaja: Minna Niemi
"Osallistujia / evakuoituja Sydäntalvi tapahtumassa"
Minna Niemi
Kuvaaja: Minna Niemi
"SPR ensiapuryhmäläisiä: Mikko, Jouni ja Aimo"
Minna Niemi
Kuvaaja: Minna Niemi
"Vapepan henkilöitä myös mukana"
Minna Niemi
Kuvaaja: Minna Niemi
"Yhteistyössä mukana myös paikallinen VPK"
Minna Niemi
Kuvaaja: Minna Niemi
"Kenttäharmaat orkesteri viihdytti osallistujia tapahtumassa"

Sydäntalvi valmiusharjoitus oli menestys ja onnistunut kokemus Pieksämäellä. 21 vapaaehtoista osallistui harjoitukseen. Mukana oli vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöitä ja vapaapalokuntalaisia sekä liuta SPR vapaaehtoisia. Evakuoitavia oli yhteensä 30. 15 minuutissa evakuoitiin ensimmäiset 20 henkilöä. Tapahtumaan osallistui muuta yleisöä ja Kerttulan palvelukodin henkilökuntaa noin 20 henkilöä. Juhlan voisi todella sanoa olleen onnistunut. Evakuointi onnistui moitteettomasti ja saumattomassa yhteistyössä. Jokainen tiesi oman roolinsa harjoituksessa. Evakuoidut kirjattiin ja tilannetiedot annettiin Kaakkois-Suomen piiriin.

Ystävänpäiväjuhla alkoi SPR ensiapuryhmän esityksellä huonosti reagoivan henkilön ensiavusta ja hätäkeskukseen soittamisen periaatteista. Kenttäharmaat orkesteri viihdytti vanhojen klassikoiden tahdittamana ja koko yleisö nautti musiikista. Laulujen tahtiin laulettiin ja elävöidyttiin. Vapaapalokuntalaiset pitivät myös tietoiskun valmistautumisesta ennakkoon talvimyrksyn varalle. 

Palaute valmiusharjoituksesta oli myönteinen niin vapaaehtoisten kuin Kerttulan palvelukodin puolesta. "Tällaisia harjoituksia ja tapahtumia voisi tehdä useamminkin" toteaa Pieksämäen Punaisen Ristin osaston jäsenmestari Sinikka Markkanen. Niin miksikäs ei...