Reddie Kids -kerhon ohjaajat sydämen asialla

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Reddie Kids -kerhon ohjaajat Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen uskaltavat välittää."

Lukiolaiset Suvi Tamminen ja Hanna Jokinen ottivat Reddie Kids -kerhon vetämisen sydämen asiakseen, sillä ajatus työstä lasten parissa on aina tuntunut omalta.

– Ajattelin, että vapaaehtoistyö kuulostaa kivalta, kokeillaan! Lapset osoittautuivat mahtaviksi ja olen saanut kerhon tapaamisista joka kerta paljon energiaa. Lisäksi koen tekeväni hyödyllistä työtä, Hanna kuvailee.

Pornaisten osaston Reddie Kids -kerhon ohjaajina Suvi ja Hanna opettavat lapsille tärkeitä välittämisen arvoja. Samalla nuoret oppivat toimimaan kerhon vetäjinä ja kantamaan vastuuta.

Positiivinen palaute kannustaa eteenpäin

Pornaisissa Reddie Kids -kerholaiset ovat olleet 6–12-vuotiaita, ja kerhossa muun muassa opetellaan ensiaputaitoja, tutustutaan vieraisiin kulttuureihin ja puhutaan ystävyydestä. Mukaan mahtuu aina paljon leikkiä: tarkoitus on oppia välittämisen arvoja leikin avulla.

– Paras palaute on se, kun tietää että viesti on mennyt perille. Eräs vanhempi kerran kertoi, kuinka kerholainen oli kotona sitonut pehmoleluilleen kolmioliinaa. Se kyllä ilahdutti, Hanna kertoo.

Helppo sovittaa muihin harrastuksiin

Suvi ja Hanna käyvät parhaillaan lukion 3. vuosikurssia. Lukiolaisen elämä on usein kiireistä, ja oppikirjat vievät helposti voiton arki-illoista muiden harrastusten lomassa.

– Olemme onnistuneet sovittamaan hyvin kerhon vetämisen opiskeluun ja muihin harrastuksiimme. Kerhoja on suunniteltu viikonloppuisin joka toinen viikonloppu, Suvi kertoo ja muistuttaa, että kerhotapaamisten suunnittelu on helppoa, sillä pohjalla on Punaisen Ristin valmis ohjelmarunko.

Parasta on lapset

Kenelle kerhon vetäminen sopii?

– Oikeastaan kenelle tahansa, joka on kiinnostunut kerhon ohjaamisesta. Avoimuus on luonteenpiirteenä tärkeää ja se, että nauttii lasten kanssa puuhailusta, Hanna sanoo.
Molemmat yhtyvät siihen, että ehdottomasti parasta kerhon vetämisessä on lapset.

– Olen yhtä kokemusta rikkaampi. Lapset antavat niin paljon, Suvi tiivistää. Hanna kuvailee kerhon vetämistä ennen kaikkea inspiroivaksi.

– Lapsiin tutustuminen on ollut parasta, ja tuntuu, ettei tähän työhön voisi kyllästyä ikinä.

Syksyn ajan tauolla ollutta Pornaisten osaston Reddie Kids -kerhoa käynnistellään uudestaan vuoden vaihteen jälkeen.

Teksti: Laura Kotila