Kuopio Monikulttuurinen toiminta

Timo Hulkko
Kuvaaja: Timo Hulkko
"Joulupukki tapasi lapsia monikulttuurisuustiimin ja Kompassin yhteistyönä jo kolmannen kerran järjestetyssä pikkujoulussa joulukuussa 2013. Kaikkiaan osallistujia oli noin 125 henkeä."
Timo Hulkko
Kuvaaja: Timo Hulkko
"Retki Kuopion eläinpuistoon kesällä 2013"
Timo Hulkko
Kuvaaja: Timo Hulkko
"Retki Kuopion eläinpuistoon kesällä 2013"
Timo Hulkko
Kuvaaja: Timo Hulkko
"Pikkujoulu yhdessä Kompassin kanssa v. 2012"
Timo Hulkko
Kuvaaja: Timo Hulkko
"Talvitapahtuma v. 2011"
Sijainti:
Puijonkatu 9, 70110, Kuopio
Sähköposti: 
moniku@sprkuopio.com

Toiminnan kuvaus

Suomen Punainen Risti tukee pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen. SPR haluaa edistää moninaisuutta ja tarjoaa siksi eri kulttuureista tuleville ja suomalaisille mahdollisuuden tutustua toisiinsa. Haluamme myös vaikuttaa suvaitsevaisen yhteiskunnan puolesta. Yksi tapa tulla tutuiksi ja ystäviksi Kuopiossa on Punaisen Ristin monikulttuurinen ystävätoiminta.

Etsimme Kuopion seudulta suomalaisia ja maahanmuuttajia ystäviksi toisilleen. Monikulttuurisen ystävätoiminnan tavoite on tukea maahanmuuttajien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Vastaavasti suomalaiset ystävät saavat aitiopaikan tutustua toisenlaisesta kulttuurista tuleviin ihmisiin ja heidän tapoihinsa.

Vapaaehtoinen ystävä toimii tavallisen ihmisen taidoin. Ystävänä toimiminen ei edellytä vieraiden kielten taitoa eikä erityisiä taloudellisia uhrauksia. Tärkeintä on avoin ja ennakkoluuloton mieli sekä halu auttaa. Tuen ja avun antaminen tuo aina mukanaan myös hyvää mieltä. Tulemalla mukaan monikulttuuriseen ystävätoimintaan sinun on mahdollista osallistua ystävä- ja monikulttuurisuuskoulutuksiin, vertaistuki-iltoihin sekä erilaisiin teemailtoihin ja kertaluonteisiin tapahtumiin.

Tervetuloa mukaan monikulttuuriseen ystävätoimintaan!

Toimintatapa

Toimintaa järjestää vapaaehtoisista koostuva monikulttuurisuustiimi. Tiimin jäsenet päivystävät ja esittelevät toimintaa Monikulttuurisuuskeskus Kompassin tiloissa (Hapelähteenkatu 33) syyskaudella 2017 klo 15:30 – 17 seuraavina tiistaipäivinä: 5.9, 3.10, 7.11. ja 12.12.  Esittelytilaisuuksissa ystävyystoiminnasta kiinnostuneet saavat tietoa toiminnan periaatteista ja samalla käydään läpi odotuksia ystäville. Sopivan ystävän tai ystäväperheen löytymisen jälkeen joku tiimistä on mukana ensimmäisessä tapaamisessa yhteisen näkemyksen varmistamiseksi toiminnan periaatteista.

Tiimi järjestää myös ystävätoimintaan osallistuville erilaisia tilaisuuksia, joissa kerrotaan esimerkiksi eri kulttuureista tai maahanmuuttajien kokemuksista Suomessa. Maahanmuuttajille ja heidän ystävilleen voidaan järjestää myös talvi- ja kesätapahtumia. Monikulttuurisesta toiminnasta pyritään kertomaan laajemmalle yleisölle myös osallistumalla erilaisiin tapahtumiin.

Yhteystiedot

Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla moniku@sprkuopio.com.

Ryhmä on nyt myös Facebookissa. Tykkäämällä voit seurata ajankohtaisia asioita myös sitä kautta www.facebook.com/sprkuopio.moniku

Tiimin vetäjä: Riina Myyryläinen.

Uutiset

Ehdota nimiä SPR Kuopion osaston tiloille.

Linkki nimikyselyyn.

Vastaathan viipymättä. Kysely avoinna toistaiseksi.

Ehdotetuista nimistä valitaan sopivimmat ja uudet nimet julkaistaan myöhemmin. Ke 29.11.2017 osaston syyskokouksessa todettiin, että kaipaamme lisää nimi-ideoita, jotta tilat saavat ajattomat, suuhun sopivat ja toimintaa kuvaavat nimet. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan SPR-tuotteita.

 

Petri Jauhiainen
Kuvaaja: Petri Jauhiainen
"Siskotytö kannusti kerääjiä ja lahjoittajia pukeutumalla punaisiin"
Nälkäpäivänä kerättiin Kuopiossa 5800 euroa 
 
Punaisen Ristin 14.–16.9.2017 järjestämä Nälkäpäivä-keräys oli onnistunut. Keräys tuotti reilut 5800 euroa. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä keskustassa ja automarketeissa, ja lisäksi lauantaina myytiin hernekeittoa. Keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 41 vapaaehtoista.
 

SPR Kuopion osaston jäsenlehden 13. vuosikerta tehtiin seinäkalenterina 2017.  Millaisia ajatuksia, kokemuksia ja ideoita sinulla on kalenterin käytöstä?

Kalenteri 2017 palautekysely (klikkaa linkkiä ja vastaa kyselyyn)

Annathan palautteesi viimeistään ma 16.10.2017. Kiitos!

Sen jälkeen osaston tiedotustiimi jatkaa vuoden 2018 kalenterin valmistelua.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.