Kuopio Monikulttuurinen toiminta

Sijainti:
Puijonkatu 9, 70110, Kuopio
Sähköposti: 
moniku@sprkuopio.com

Suomen Punainen Risti tukee pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen. SPR haluaa edistää moninaisuutta ja tarjoaa siksi eri kulttuureista tuleville ja suomalaisille mahdollisuuden tutustua toisiinsa. Haluamme myös vaikuttaa suvaitsevaisen yhteiskunnan puolesta. Yksi tapa tulla tutuiksi ja ystäviksi Kuopiossa on Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta. 

Kaipaatko apua läksyissä? Tule mukaan LäksyHelppiin!

LäksyHelppi on rauhallinen paikka kouluikäisille sekä aikuisille saada tukea ja apua koulu- ja opiskelutehtävissä.

LäksyHelpin vapaaehtoiset kannustavat opiskeluissa ja koulunkäynnissä sekä auttavat tietenkin läksyjen teossa. Vapaaehtoiset toimivat tavallisin taidoin niissä asioissa kuin pystyvät.

Toiminta on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille, mutta kaikki koululaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita.

LäksyHelppi kokoontuu:
Tiistaisin klo 17-19
Päivät: 6.2., 13.2., 20.2. ja 27.2.

Paikka:
SPR Kuopion osaston tilat, Puijonkatu 9, 70100 Kuopio.

Läksyhelppi-vapaaehtoiseksi?

LäksyHelpit auttavat koululaisia ja opiskelijoita kotitehtävissä. LäksyHelppi-toimintaa järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille, mutta kaikki koululaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita. LäksyHelpin tavoite on auttaa ja kannustaa opinnoissa tai koulunkäynnissä.

Kuka voi toimia LäksyHelppi -vapaaehtoisena?
Ohjaajana voivat toimia kaikki yli 18-vuotiaat, jotka haluavat kannustaa ja auttaa muita. Ohjaajat toimivat omilla tiedoillaan ja taidoillaan. Järjestämme kaikille vapaaehtoisille yhteisen LäksyHelppi-koulutuksen. 

Missä ja milloin? LäksyHelppi kokoontuu tiistaisin klo 17-19, SPR Kuopion osaston tiloissa, osoitteessa Puijonkatu 9. 

Kielikahvila kerran kuussa!

Tervetuloa oppimaan suomea ja tutustumaan uusiin ihmisiin maanantaisin 22.1. /  19.2. / 18.3. / 15.4. / 13.5. klo 17-19.

Запрошуємо вивчати фнську мову та знайомитися з новими людьми по понедiлок 22.1. /  19.2. / 18.3. / 15.4. / 13.5.  з 17.00 до 19.00.

Let's learn Finnish together and make new friends on Mondays 22.1. /  19.2. / 18.3. / 15.4. / 13.5. 5pm - 7pm.

Приглашаем учить финский язык и знакомиться с новыми людьми по понедельникам 22.1. /  19.2. / 18.3. / 15.4. / 13.5.  с 17.00 до 19.00.

Osoite/Address: Puijonkatu 9, Kuopio
Tervetuloa, Welcome!

Kielikahvila-vapaaehtoiseksi?

Suomen kielen taito on yhteiskunnassamme tärkeä taito. Haluamme auttaa ja motivoida osallistujia oppimaan suomea rennossa ja mukavassa ilmapiirissä. Kielikahvila on kulttuurien kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on edistää monikulttuurisuutta, suomen kielen oppimista sekä yleisesti ihmisten kohtaamista. Kielikahvila on kaikille avoin keskustelupaikka. Kahvilassa voidaan myös järjestää erilaista ohjelmaa, esim. askartelua tai pelailua. 

Kuka voi toimia kielikahvilan vapaaehtoisena?
Vapaaehtoisen ei tarvitse olla opettaja, etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta kielikahvilatoiminnasta, riittää kun olet innostunut kohtaamisesta ja motivoitunut lähtemään mukaan. Vapaaehtoisena vastaat kielikahvilasta omalla vuorollasi toisen vapaaehtoisen kanssa. Varmistat, että kaikki osallistujat on toivotettu tervetulleeksi, kukaan ei jää yksin ja ohjaat ihmiset keskustelun pariin. Voit keksiä ohjelmaa ja keskustelun aiheita erilaisilla teemoilla oman osaamisen mukaan.

Missä ja milloin? Kielikahvilan toiminta SPR Kuopion osaston tiloissa (maanantaisin klo 17-19), osoitteessa Puijonkatu 9.

Yhteystiedot ja lisätietoa toiminnasta:

Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla moniku@sprkuopio.com.

Uutiset

Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

"Käy tykkäämässä Facebookissa Suomen Punainen Risti Kuopion osasto -sivusta ja olet mukana arvonnassa"

Tule mukaan ja seuraa ilmoitteluamme täällä kuopio.punainenristi.fi, sosiaalisen median kanavissa ja toimitilojemme ilmoitustaululta.

Esimerkiksi Facebook-sivullamme on alkanut kampanja uusien tykkääjien saavuttamiseksi.
Käy sinäkin tai kannusta tuttavasi:

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.