Kuopio Henkisen tuen valmiusryhmä

Henkisen tuen valmiusryhmä kokoontuu kouluvuoden aikana noin kerran kuukaudessa harjoittelemaan. Ryhmää johtaa Anne Losoi (ent. Bäck).
Puhelin: 
+358405275853
Sähköposti: 
hetu@sprkuopio.com

Punaisen Ristin henkisen tuen toiminta on vapaaehtoistoimintaa. Sen tavoitteena on luoda tai palauttaa ihmisten turvallisuuden tunne. Turvallisuutta vahvistetaan olemalla rauhallisesti läsnä, kuuntelemalla, antamalla realistista toivoa, luomalla yhteyksiä lähiomaisten välille, antamalla ohjeita ja ohjaamalla ihmisiä tarvittaessa jatkoavun piiriin.

Henkinen tuki on osa kaikkea Punaisen Ristin toimintaa. Ympäri Suomen toimii noin 500 paikallisosastoa, joiden vapaaehtoiset tukevat oman yhteisönsä henkistä kriisinsietokykyä päivittäin esimerkiksi ystävä- tai ensiaputoiminnan, maahanmuuttajille suunnatun toiminnan sekä sek-suaaliterveystyön ja päihdetyön kautta.

Arkipäivän auttamistyössä hankittua osaamista ja verkostoja voidaan hyödyntää myös äkillisissä auttamistilanteissa. Koulutettujen vapaaehtoisten muodostamat henkisen tuen hälytysryhmät toimivat viranomaisten apuna esimerkiksi tulipalojen jälkihoidossa. Kun onnettomuus tai häiriötilanne koskee kokonaista yhteisöä, vapaaehtoiset auttavat esimerkiksi päivystämällä katupartioissa.

 

ALUEELLINEN HENKISEN TUEN VALMIUSRYHMÄ KUOPIOSSA:

• Ryhmäillat 1 x kk (ke-ilta)

SYKSYN 2022 RYHMÄILLAT:

ke 31.8. klo 18

ke 28.9. klo 18

ke 26.10. klo 18

to 17.11. klo 18 (yhteisharjoitus ea-ryhmän kanssa)

ke 30.11. klo 18

 

• Kokoontuminen Kuopion osaston tiloissa, osoitteessa Puijonkatu 9

 

Yhteyshenkilö: Anne Losoi p. 040 527 5853 / hetu@sprkuopio.com, anne.losoi@sprkuopio.com

Uutiset

Lämpimästi tervetuloa vuosikokoukseen Polvijärvelle lomakeskus Huhmariin sunnuntaina 5.9.2021!

HUOM! Ennakkotiedoista poiketen lauantain 4.9 ohjelmaa ei toteuteta koronatilanteesta johtuen.

Ohjelmassa sunnuntaina Piirin vuosikokous / Piirien johtosäännön 4 §:n määräämät asiat

9:00 Ilmoittautuminen
12.00 Lounas
14.30 Iltapäiväkahvi

Majoitus Varataan ja maksetaan itse.
 

Piirin 25.4.2021 pidettäväksi suunniteltu etävuosikokous siirretään pidettäväksi mahdollisuuksien mukaan kaksipäiväisenä lähikokouksena 4.-5.9.2021. Tarkempi aika ja paikka varmistuvat myöhemmin.

Oikeusministeriössä on parhaillaan valmisteltavana lakimuutos, joka sallisi yhteisöjen kevätkokousten lykkäämisen niin, että ne pidetään 30.9.2021 mennessä. Lakimuutos on tulossa eduskunnan käsittelyyn viikolla 16. Eduskunnan täysistunto käsittelee asiaa mitä ilmeisimmin 21.4.2021 kello 14.

Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.