Lasten syysleiriltä

Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"etsintäpartio valmiina"
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto

Lasten syysleiri lähti kivasti käyntiin Kurikassa. Leirijohtaja Harri hoiti maanantain aamupalan leiriläisille, lounas tuodaan päivittäin kaupungilta, kuin myös välipala. 

  • 15.10. Maanantaina oli innokkaita lapsia leirillä 14, ohjaajina toimivat Harri johtaja, Ida-Maria ja Marketta, he järjestivät lapsille mukavaa tekemistä.
  • 16.10. Tiistaina lapset 14 henkilöä syövät aamupalan tullessaan leirille, elleivät ole juuri kotona jo syöneet. Seuraavana päivän ohjelmassa on askartelua ja vapaata leikkiä. Palokuntaan lapset pääsivät tutustumaan, kuljetus järjestyi paloautolla. Paloasemalla harjoiteltiin alkusammutusta. No sehän oli kaikkien mieleen.
  • 17.10. Keskiviikkona kolmas leiripäivä lapsia tulee 10, aamupalan syötyään, toiset piirtää ja värittää, toiset pelaa lautapelejä. Kokoajan on tekemisen meininkiä. Sitten istutaan kaikin lattialle rinkiin ja leikitään hymyn heittoa, voittaja on se joka pystyy olemaan viimeisenä, ettei hymyile kun ei ole heittovuorossa. Sen jälkeen menemme ulos ja leikitään kymmenen tikkua laudalla, siinä löytyi hyviä piilopaikkoja. Sade kiusasi sen verran, että siirryimme sisälle ja jatkoimme oppimista, vuorossa oli tajuton henkilö. Harjoiteltiin hätänumeroon soittamista PMR-puhelimilla, avun hälyttämisen jälkeen tarkistettiin hengitys ja käännettiin tajuton kylkiasentoon. Nälkä siinä tuppasi jokaiselle niinpä Itella oli tuonut ruoan valmiiksi tarjottavaksi, olikin maukasta kinkkukiusausta ja salattia. Täydellä vatsalla sitä lähdettiin etsintään, se olikin hauskaa, mutta vauhti meinasi olla liian kovaa. He kysyivätkin miksi niin hiljaa pitää mennä, siinä tahtoi olla vaikeuksia saada ketju pysymään suorassa. Etsittävät kuitenkin löytyivät hyvässä kunnossa, hukkaan olivat joutuneet Esson säiliörekka ja vaaleanpunainen poni. Etsinnän jälkeen pelattiin vielä ulkona polttopalloa. Sisällä jatkettiin askartelua pelejä. Pirkko luki lapsille satukirjaa ja sai heidät ympärilleen, kaikki kuuntelivat tarkasti mitä sadussa tapahtuu. Sitten oli välipalan vuoro, siellähän oli maukkaita lettuja ja mansikkahilloa, sai syödä niin paljon kuin jaksoi. Lopuksi vielä palattiin monenlaisia pelejä. Päivä oli todella hauska, lapset olivat hyvin iloisia ja viihtyivät.
  • 19.10. perjantai leirin viimeinen päivä. Päivän ohjasi Harri, lapsia oli paikalla 13. Käytiin läpi tilanteita jolloin olisi syytä soittaa 112 ja tilata anbulanssi. Lapset saivat kokeilla pienimuotoisia mittauksia itseltään ambulanssin välineistöön kuuluvilla mittareilla. Ambulanssiin tutustuttiin ja pidettiin demonstroitu näytös vammapotilaan "pakettiin" laitosta. Muuten oli ulkoilua, pelaamista, askartelua, lukuhetkiä ja tietenkin ateriointia.

 Leiri oli erittäin onnistunut tapahtuma, paljon tullut hyvää palautetta. Toivomus on, että ensivuonna uusiksi.

Kiitos kaikille ohjaajille ja leiriläisille, mukavaa syksyn jatkoa ja talven odotusta.