Ensiaputoiminta

Andreas Ek
Kuvaaja: Andreas Ek
"Harjoitus Vånossa 2015"

Soita hätänumeroon 112 akuuteissa tilanteissa

Soita aina hätänumeroon 112 kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa, kun elämä, terveys, omaisuus tai ympäristö on uhattuna tai vaarassa tai kun on syytä epäillä sitä.

On tärkeää, että hätäpuhelun soittaja tuntee sijaintinsa

112Suomi -mobiilisovellus helpottaa hätäpuhelun soittamista hätäkeskukseen avun saamiseksi mahdollisimman nopesasti paikalle. Kun soitat hätäpuhelun 112 Suomi -sovelluksen kautta, hätäkeskus saa automaattisesti sijaintitietosi. Sovellus sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa tarkan sijainnin määrittäminen voi olla vaikeaa, esimerkiksi saaristossa tai tuntemattomissa paikoissa.

Oletko valmis auttamaan? Voit pelastaa hengen.

Voimme milloin tahansa joutua hätätilanteeseen, kuka tahansa meistä. Silloin on tärkeää osata ja uskaltaa auttaa. Kyse voi olla vaikkapa lapsestasi tai lapsenlapsestasi, joka on loukannut itsensä, törmännyt yhteen leikkikumppaninsa kanssa, kaatunut pyörällään tai syönyt jotain, joka saattaa olla myrkyllistä.

Kumppanisi kotona tai työkollegasi alkaa äkillisesti voida huonosti ja kaatuu tajuttomana lattialle. Silloin sinun pitää olla hänen apunaan ja antaa tarvittavaa ensiapua.

On tärkeää tuntea tavallisimpien sairauskohtausten oireet. Monesti nopea ensiavun saaminen on suureksi hyödyksi sairastuneen toipumisessa. Kun sinä tunnet ensiavun perusteet, sinulla on valmius ja halu rohkeasti auttaa.

Här hittar du anvisningar för de vanligaste nödsituationerna. - See more at: https://www.rodakorset.fi/lar-dig-forsta-hjalpen/forsta-hjalpen-anvisnin...
Här hittar du anvisningar för de vanligaste nödsituationerna. - See more at: https://www.rodakorset.fi/lar-dig-forsta-hjalpen/forsta-hjalpen-anvisnin...

Täältä löydät ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle.

Ensiapu on elämäntaito, joka jokaisen meistä tulisi osata.

Tule ensiapukurssille!

Tule mukaan ensiapuryhmien toimintaan!

Lisätietoja:

Linda Pyy
Valmiuden ja terveydenhuollon suunnittelija
sähköpostilinda.pyy@redcross.fi
puhelin: 040 702 0510