Tampere Ystävät

Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Ystävänpäivä 2016 - Kiitos ystäville!"
Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Ystävänpäivän luistelutapahtuma 2009"
Tampereen osaston arkisto
Kuvaaja: Tampereen osaston arkisto
"Lettukestit Koukkuniemessä"
Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Ystävänpäivän Keskustorilla 14.2.2011, mieskuoro Laulajat esiinty, yli 20 asteen pakkanen ei latistanut tunnelmaa."
Martti Tamminen
Kuvaaja: Martti Tamminen
"Ystäväjuhla 14.2.2012, ystävätoimintaa 50 vuotta"
Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Japanilainen ilta Tampurissa maaliskuussa 2011"

Tervetuloa osastomme ystävien omille sivuille.

Ryhmän aineistot ja materiaalit ovat nähtävissä vain jäsenille. Kirjaudu sisään omalla etu- ja sukunimellä. Nimimerkillä kirjautuvia ei hyväksytä ryhmään sisälle.

Ystävätoimintaa vuodesta 1962

Tampereen osaston vapaaehtoiset ystävät ovat toimineet vuodesta 1962 lähtien. Osastossa järjestettiin kaksi kurssia ystäville ja osastossa toimi ensimmäisenä vuonna yhteensä 43 potilaan ystävää.  Yleisradio esitti 13.12.1962 ”Kotien ohjelmassa” välähdyksiä ja haastatteluja Koukkuniemen potilaiden ystävien toiminnasta. Vuoden päästä aloittamisesta todettiin, että toiminta on jo vakiintunut yhdeksi osastomme sosiaalityön osa-alueeksi ja tätä toteamusta tuki sairaaloilta ja hoitolaitoksista saatu myönteinen suhtautuminen. Heti alussa toimintaan liittyi myös muiden Tampereen ja lähialueiden osastojen jäseniä. Vielä tänä päivänäkin osastomme ystävävälittäjä hoitaa koko Tampereen kaupungin aluetta. Aloitettaessa ystävätoimintaa olivat ensisijaisina kohteina Koukkuniemen vanhainkoti, Marjatan sairaala ja Hatanpään sairaala sekä yksityiskodit. Ystävätoiminta TAYS:n lastenosastolla oli 1980 – luvulla. Kuuselan palvelukodin dementiaosastolla ystävätoiminta aloitettiin 1999.  Vankilavierailutoiminta Kylmäkosken vankilassa alkoi 2000 Punaisen Ristin Toijalan osaston pyytäessä meiltä mukaan toimintaan.

Uutiset

Suomen Punainen Risti on osa kansainvälistä Punaista Ristiä. SPR on julkisoikeudellinen avustus- ja vapaaehtoisjärjestö, jolla on toimintaa maamme jokaisessa kunnassa.

SPR Hämeen piiri vastaa Punaisen Ristin kotimaan toiminnan toteuttamisesta kolmen maakunnan (Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Päijät-Häme) alueella. Hämeen piirin tehtävänä on tukea alueellaan olevaa 54 SPR:n paikallisosastoa, joissa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa tukemaan haemme

NUORISOTOIMINNAN KEHITTÄJÄÄ

Liisa Flinck-Vasama
Kuvaaja: Liisa Flinck-Vasama
"Sydäniskuri, miten se toimii ..."

Vietimme Tampurissa ystäväiltaa 20.3 maanantaina. Meillä kävi Tampereen osaston ensiapuryhmästä Paula esittelemässä heidän toimintaansa ja kuulimme miten defibrilaattoria tai toisella nimellä sydäniskuria käytetään. Kaikki olimme kiinnostuneita laitteesta ja sen käyttämisestä hätätilanteessa, saimme perinpohjaiset ja hyvät ohjeet. Saimme kuulla, että laitetta ei voi käyttää väärin. Sydäniskurissa oli nauhoitettu ääni, joka opasti koko ajan mitä täytyy tehdä, eikä laitetta pysty käyttämään väärin.

Jenna Pärnanen
Kuvaaja: Jenna Pärnanen
"Olen kaverikoira "

Meillä oli ystävänpäivänä 14.2 ystäväillan teemana ”kaverikoirat”. Illan aikana SPR:n tiloissa kävi Pirkanmaan kennelliiton kolme erilaista hännän huiskuttajaa: suloinen vanha mäyräkoira, eloisa kultainennoutaja ja rauhallinen labradorinnoutaja. Koirat käyttäytyivät koko illan erittäin hyvin, he rakastivat rapsuttelua yli kaiken enkä kyseenalaistanut sitä että sopivatko ne kaverikoiriksi. Vastauksen näki niiden innosta olla ihmisten lähellä ja huomion keskipisteenä. Paatuneimmankin vanhuksen tai yksinäisen nuoren sydän sulaa päästessään rapsuttelemaan koiran turkkia.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.