Tampere Monikulttuurisuustoiminta

Toiminnan tavoitteena on luoda mahdollisuuksia erilaisten ihmisten ja kulttuurien tasavertaiseen kohtaamiseen ja tukea maahanmuuttajia heidän kotoutumisessaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Haluamme edistää ihmisten välistä ymmärrystä, ystävyyttä ja yhteistyötä.

Toimintaamme voi osallistua omien toiveiden mukaan säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Kaikenlaisille taidoille kahvinkeitosta kuvankäsittelyyn on tarvetta – voit käyttää omia vahvuuksiasi tai tulla mukaan oppimaan uutta.

*** Osa ryhmän aineistoista ja materiaaleista on nähtävissä vain jäsenille. Luo omat tunnukset (Etunimi Sukunimi) tai kirjaudu sisään ja pyydä pääsyä ryhmään. Nimimerkillä kirjautuvia ei hyväksytä ryhmään sisälle. ***

Tampereen osaston monikulttuurinen toiminta on alkanut jo vuonna 1993 kansainvälisen kohtaamispaikan perustamisella. Tukea toimintaan saatiin Tampereen kaupungin kulttuurilautakunnalta, joka mahdollisti toiminnan käynnistämisen myöntämällä varat tilavuokriin. Vuonna 2000 kansainvälinen kohtaamispaikka siirtyi Tampereen osastolta Tampereen kaupungille ja maahanmuuttajien itsensä hoidettavaksi. Punaisen Ristin Tampereen osasto jatkoi monikulttuurisuustoimintaa vapaaehtoistoiminnan keskuksessaan Tampurissa.

Tällä hetkellä monikulttuurinen toiminta on vahvaa Tampereen osastossa. Toimimme vastaanottokeskuksissa, järjestämme kielikahviloita Tampereella ja meillä on myös ystävätoimintaa. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kursseja. Toiminta on kaikille avointa ja uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita! Tutustu toimintaamme vasemmalla olevien linkkien avulla. Toiminnasta vastaa monikulttuurisuustoimikunta, josta voi myös lukea lisää Tietoa toiminnasta -linkin alta.

Liitetiedostot: 

Uutiset

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 190 kansallisesta yhdistyksestä ja osa maailmanjärjestön auttamisverkostoa. SPR Hämeen piirin toiminta-alue käsittää Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen maakunnat. Sen 56 paikallisosastossa on yli 3 000 aktiivista vapaaehtoista ja 11 500 jäsentä. Piiritoimisto sijaitsee Tampereella.

Haemme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

VALMIUSPÄÄLLIKKÖÄ

Hervannan kielikahvila kokoontuu kevään osalta viimeisen kerran 30.5. ja Sampolan kielikahvila 1.6. Kiitos kaikille kävijöille!
Tervetuloa kesä- ja heinäkuussa kielikahviloihin Tammelakeskukseen! (liite)
KESÄ-HEINÄKUUN KIELIKAHVILAPAIKKA JA -PÄIVÄT
Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B
Sisäänkäynti sisäpihalta.
Pääovi suljettu, tule viimeistään klo 16.30!
 
Torstai 8.6.2017 klo 16.30 -18.00 iso kokoustila
Torstai 15.6.2017 klo 16.30-18.00 kabinetti Pikku-Tammi
SPR:n Tampereen osasto ja Hämeen piiri järjestävät jo perinteeksi muodostuneen kuljetuksen Maailma kylässä festivaalille lauantaina 27.5.2017.
 
Maailma kylässä on poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena.
 

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.