Operaatio Nälkäpäivä pyörähti käyntiin Järvenpäässä - Vielä ehdit mukaan!

Satu Vanhanen
Kuvaaja: Satu Vanhanen
"Osaston keräysjohtaja Sara Heikkonen Prisman keräyskeskuksessa"
Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"Nuoria kerääjiä kaupungilla"
Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"Diakin opiskelijoita K-Citymarketilla"

Operaatio Nälkäpäivä käynnistyi Järvenpäässä torstaina

Suomen Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivä -keräys alkoi torstaina 13.9. ja jatkuu lauantaihin saakka. Ensimmäisenä keräyspäivänä mukana oli sekä paljon uusia innokkaita kerääjiä, että vanhoja konkareita.

Lipaskerääjät liikkuvat viimevuotiseen tapaan Järvenpään Prismassa ja K-Citymarketissa, sekä mahdollisesti Janne-kävelykadulla. Leivän myynti alkaa lauantaina kello 10 Järvenpään Prismassa ja K-Citymarketissa.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan keräämään tai lahjoittamaan. Kerääjäksi voi ilmoittautua Järvenpään osaston keräysjohtajalle Sara Heikkoselle (p. 040 562 4623). Lippaan voi myös hakea Prisman keräyspisteestä perjantaina klo 10 alkaen. Lauantaina lippaan voi hakea klo 10 alkaen sopimuksen mukaan.

Valtaosa avustusvaroista suuntautuu ulkomaille, mutta katastrofirahastosta autetaan myös Suomessa. Täällä hätäapua tarvitaan muun muassa tulipaloissa ja äkillisissä onnettomuuksissa.

Ei hätää, jos sinä autat.

Kun maanjäristys hajottaa kokonaisia asuinalueita tai tulva tuhoaa elinkeinon, joutuu ihminen ulkopuolisten avun varaan. Äkilliset luonnonkatastrofit aiheuttavat väistämättä erilaista hätää, kuten kodittomuutta, nälkää tai taloudellista turvattomuutta. Silloin on vaikea selvitä yksin.

 - Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja, joilla autetaan tarpeen mukaan siellä missä hätä on suuri. Hätäapua annetaan heti katastrofien satuttua, jotta ihmisten ongelmat eivät kasautuisi ja vaikeuksien kierre ei pääsisi alkamaan, kertoo Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Tuula Colliander.

Punaisen Ristin avun vievät perille paikalliset vapaaehtoiset. Koska työ tehdään paikallisten kanssa yhteistyössä, saadaan aikaan pysyviä muutoksia.-Kun työ suunnitellaan hyvin, Nälkäpäivänä lahjoitetut eurot auttavat pitkään, Colliander sanoo.

Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Operaatioon osallistuu vuosittain noin 20 000 vapaaehtoista lipaskerääjää. Viime vuoden keräyksessä Katastrofirahastoa kartutettiin noin 2,3 miljoonalla eurolla. Operaatioon saavat osallistua kaikki halukkaat.

 Mitä rahalla saa?

1 euro: 5 palasaippuaa

4 euroa: lämmin huopa

12 euroa: 4 vesikanisteria 

17 euroa: äitiyspakkaus

35 euroa: 100 kg hirssiä

50 euroa: 1000 annosta suola-sokeriliuosta ripulin hoitoon

90 euroa: antibioottikuuri 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi

Lisätietoja:

Sara Heikkonen

keräysjohtaja

Suomen Punaisen Risti, Järvenpään osasto

p. 040 562 4623

sähköpostiosoite

sara_heikkonen@hotmail.com

 

www.nälkäpäivä.fi