Punainen Risti mukana Rovaniemen wanhoilla markkinoilla

Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kuvassa oik. Rovaniemen osaston ystäviä Laura Joutsijärvi, Rauni Räisänen, Hely Kivimäki ja piirin terveydenhoidon suunnittelija Tiia Karppinen"
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kuvassa Napapiirin osaston ensiapupäivystäjät vas. Eeva Syväjävi, Kristiina Raittinen ja Erik Raittinen."
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Suomen Punaisen Ristin veripalvelu oli Rovaniemen ystävien teltan vieressä esittelemässä toimintaansa. "
Hely Kivimäki
Kuvaaja: Hely Kivimäki
"Kuvassa vas. terveydenhuollon suunnittelija Tiia Karppinen ja oik. sosiaalipalvelutoiminnan suunnittelija Sirkka Kellokumpu"

Punainen Risti näyttäytyi monipuolisesti  Rovaniemen wanhoilla markkinoilla.

Rovaniemen ystävät esittelivät toimintaansa. He myivät  tuoretta kahvia ja kampanisuja, sekä arpoja. Eräs ystävistä osallistui myös miss Rillumarei- kisaan vanhanajan kätilön hahmossa. Ystävillä oli syytä iloon, sillä wanhojen markkinoiden tuotosta puolet lahjoitetaan tänä vuonna ystävätoimintaan.

Napapiirin osaston ensiapupäivystäjät puolestaan hoitivat ensiapupistettä ja huolehtivat siitä, että ensiapua tarvitsevat saivat avun mahdollisimman pian. Toimijoiden toivomuksesta päivystäjien asut olivat vanhanajan mukaiset, osaston ambulanssi kuitenkin on tältä vuosisadalta.

Rovaniemen veripalvelutoimisto oli mukana markkinoillla ja esitteli toimintaansa. Onnenpyörä houkutteli paikalle runsain määrin asiasta kiinnostuneita.

Terveydenhuollon suunnittelija kertoi kävijöille Punaisen Ristin ensiapukursseista ja jakeli pientä Osaa Auttaa ensiapuesitettä. Sosiaalipalvelutoiminnan suunnittelija Sirkka Kellokumpu puolestaan kertoi halukkaille Punaisen Ristin ystävätoiminnasta . Asut ja kampaukset olivat heilläkin ajanmukaiset. Sairaanhoitajan asu oli lainattu Rovaniemen Ammattioppilaitokselta Porokadulta.

Aurinkoinen päivä piti huolen, että tunnelma markkinoillla oli hyväntuulinen ja lämmin.