Vapaaehtoisten tarinoita

Vapaaehtoisuus ja aktiivinen osallistuminen vaikkapa kerhotoimintaan tuo merkitystä arkeen ja  ja edistää hyvinvointia. Seuraavassa muutama tarina toiminnastamme. Tule sinäkin mukaan! 

Vapaaehtoisystävämme Anitan toiminnasta saimme näin mukavan palautteen: 

"Onnistuimme yhden kokeilun ja muutaman vuoden odotuksen jälkeen saamaan äidillemme SPR:n ystäväpalvelun kautta ihanan ystävän.   Äiti on vaikeasti dementoitunut, mutta fyysisesti hyvässä kunnossa.   Hänelle se, että vapaaehtoinen SPR-ystävä kävi hänen kanssaan säännöllisesti ulkona tai  konserteissa keskiviikkoisin, oli valtava sosiaalisen elämän tuki.

Saamamme ystävä pystyi pitämään nämä hetket arkipäivän hyvinä aikoina, vaikka  äiti ei itse vie keskusteluja eteenpäin, kun ei muista, mistä pitäisi  keskustella. SPR-ystävä pystyi hienosti oppimaan sen, minkälaista on työskennellä, kun  henkilön muistiin ei jää mitään näistä tapaamisista. Monelle ulkopuoliselle tämä on hyvin turhauttava tilanne, mikäli ihminen ei opi näkemään sitä, että hyvä hetki on hyvä ja voimaannuttava, vaikka se ei tallennu muistiin.

Näiden ystävän toteuttamien ulkoilujen ja kahvihetkien jälkeen äiti oli aina muitapäiviä pirteämpi ja iloisempi. Tällä palautteella haluan antaa kiitettävän palautteen saamamme ystävän toiminnasta muistisairaan vanhuksen ystävänä. Kaikki toteutui sovitusti, säännöllisesti ja aina äidin kunnon huomioon ottaen.

Leena, SPR-ystäväasiakkaan tytär