Vapaaehtoisten tarinoita

Vapaaehtoisuus tuo merkitysitä omaan ja SPR-ystävän elämään. Pienet arjen teot  tuovat iloa monen arkeen.  Seuraavassa muutama tarina SPR-vapaaehtoisten toiminnasta: 

Vapaaehtoisystävämme Anitan toimnnasta saimme näin mukavan palautteen: 

"Onnistuimme yhden kokeilun ja muutaman vuoden odotuksen jälkeen saamaan äidillemme SPR:n ystäväpalvelun kautta ihanan ystävän.   Äiti on vaikeasti dementoitunut, mutta fyysisesti hyvässä kunnossa.   Hänelle se, että vapaaehtoinen SPR-ystävä kävi hänen kanssaan säännöllisesti ulkona tai  konserteissa keskiviikkoisin, oli valtava sosiaalisen elämän tuki.

Saamamme ystävä pystyi pitämään nämä hetket arkipäivän hyvinä aikoina, vaikka  äiti ei itse vie keskusteluja eteenpäin, kun ei muista, mistä pitäisi  keskustella. Saamamme ystävä pystyi hienosti oppimaan sen, minkälaista on työskennellä, kun  henkilön muistiin ei jää mitään näistä tapaamisista. Monelle ulkopuoliselle tämä on hyvin turhauttava tilanne, mikäli ihminen ei opi näkemään sitä, että hyvä hetki on hyvä ja voimaannuttava, vaikka se ei tallennu muistiin.

Näiden ystävän toteuttamien ulkoilujen ja kahvihetkien jälkeen äiti oli aina muitapäiviä pirteämpi ja iloisempi. Tällä palautteella haluan antaa kiitettävän palautteen saamamme ystävän toiminnasta muistisairaan vanhuksen ystävänä. Kaikki toteutui sovitusti, säännöllisesti ja aina äidin kunnon huomioon ottaen.

Leena, SPR-ystäväasiakkaan tytär