Österbottens svenska distrikt

Sähköposti: 
osterbotten@redcross.fi

OM OSS:

Finlands Röda Kors Österbottens svenska distrikt sträcker sig från Lappfjärd-Härkmeri i söder till Karleby i norr. Vi stöder och hjälper myndigheter enligt önskemål och i enlighet med Röda Korsets 7 principer. Vi stöder alla våra lokalavdelningar i deras arbete och fungerar som en kanal mellan dem och Finlands Röda Kors Centralbyrå, vars uppgift är att bistå internationellt och utveckla och bereda den nationella verksamheten. 

Hos oss arbetar 6 personer med varierande ansvarsområden. Kontakta oss gärna om du har frågor eller är intresserad av något av våra verksamhetsområden. Vårt kontor på Nedre Torget 1A i Vasa är öppet må-to 10-15. Boka ändå gärna en tid ifall du har ärende till någon specifik person, även om vi alla gärna hjälper till.

 

KONTAKTUPPGIFTER:

VERKSAMHETSLEDARE Frida Nylund 040 653 4746 frida.nylund(at)redcross.fi
ORGANISATIONSVERKSAMHET Linda Sundman-Melin 050 566 2642 linda.sundman-melin(at)redcross.fi
BEREDSKAP  Johanna Sundén 040 543 4383 johanna.sunden(at)redcross.fi
VÄNVERKSAMHET Lotta Böling 040 148 9110 lotta.boling(at)redcross.fi
UNGDOMSVERKSAMHET Malin Sunabacka 040 824 2225 malin.sunabacka(at)redcross.fi
INTEGRATION Karin Sandell 040 559 5286 karin.sandell(at)redcross.fi

 

DELA MED DIG OM DINA ERFARENHETER AV OFRIVILLIG ENSAMHET

Vår samordnare för samhällsverksamhet, Lotta Böling, samlar in historier om ofrivillig ensamhet. Dela gärna med dig om dina erfarenheter genom att svara på länken nedan. Tack för att du ställer upp!

https://www.lyyti.fi/questions/988f27f2da

 

SAMARBETE MED MYNDIGHETER

Vi arbetar utgående från myndigheternas önskemål gällande hjälpverksamhet och agerar enligt dem. Ifall lokala mydigheter ber er om hjälp, meddela vänligen distriktets beredskapschef eller verksamhetsledare om detta.

 

EVENEMANG OCH HÄNDELSER 

OMA Röda Korset kan man söka efter alla händelser inom Röda Korset runt om i landet. Filtrera efter din avdelning eller vårt distrikt för att hitta just de evenemang du är intresserad av. Du kan även laga en profil för att få förslag riktade till just dina intressen genom att klicka på länken nedan.

BLI FRIVILLIG!  

Sök aktiviteter och registrera dig på OMA Röda Korset.

BLI MEDLEM! 

Välj det medlemskap som passar dig genom att klicka HÄR!

Håll din medlemsinformation uppdaterad. För att redigera dina kontaktuppgifter klicka HÄR!

Medlemskap i Röda Korset säger mycket om dig. Du vågar ta ställning för det som är gott, du tror på den kraft som finns i medkänsla, handling och närvaro.  

 

Kom med och gör skillnad!

Verksamheten vid Finlands Röda Kors är uppdelad i 12 distrikt och ca. 500 lokalavdelningar. 

Finlands Röda Kors Österbottens svenska distrikt grundades 1934 och har som uppgift att stöda lokalavdelningarna och utbilda frivilliga till verksamheten i Österbotten. I Österbotten finns det 35 aktiva avdelningar med varierande verksamhet som våra frivilliga arrangerar. Avdelningarna sträcker sig från Sideby i söder till Karleby i norr. HÄR hittar du en förteckning över avdelningarna och kontaktuppgifterna till dem.

Röda Korset finns ständigt närvarande som lokalt stöd och med en internationell beredskap att hjälpa överallt i världen. Du behöver inte rädda världen ensam.

 

Lär dig Första Hjälpen - På Röda Korsets Kurser!

Finlands Röda Kors är den ledande första hjälpen-utbildaren i Finland. Vi utbildar årligen tusentals människor i första hjälpen. Vi ordnar kurser i första hjälpen både på arbetsplatser och i våra egna kursutrymmen. Röda Korsets första hjälpen-kurser är olika långa och har olika fokus, men kärnan är densamma i alla kurser, att lära sig rädda liv!

Sök kurser

Uutiset

Ei uutisia juuri nyt.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.