Ensiapuryhmän uutisia

Ensiapuryhmän kuvia:
Kuviin on nyt päivitetty keväällä 14.3.2015 järjestetystä ensiapuryhmien ja Saappaan yhteisharjoituksesta, kuvat 23-49.
 

Syksy 2015
Syys kausi käynnistyy jälleen Torstaina 13.8.2015 klo 18 Toivolassa (Tuomela-kiinteistö) mukaan rohkeasti uudet sekä nykyiset. Syksy käynnistyy uudella ohjelmalla ja toimintaa riittää jokaiselle. Ota rohkeasti yhteyttä linkkivalinnan kautta löydät yhteystietomme.

T: Ryhmänjohtaja Pasi

Yhteis harjoitukset:
Yhteisharjoitukset jatkuvat keväällä 2 harjoitus kertaa. Vuosi 2014 oli tapahtumariskas jokaisella osaltolla joten sen vuoksi emme pitäneet erikseen yhteisharjoituksia vaan ne yhtyivät erilaisten tapahtumien aikoina yhteis ea-päivystyksinä, koulutuksina sekä palokuntien SM-kalustokilpailun järjetelyjen merkeissä. Olemme sen verran muokanneet yhteistoimintaa että kokoonnumme 4 krt/v 2 keäällä + 2 syksyllä. Tällä hetkellä yhteisharjoituksiin osallistuat osastot jotka ovat lähteneet mukaan ovat Nivala, Ylivieska, Oulainen ja Haapavesi, jotka vuorollaan järjestävät mahdollisuuksien mukaan harjoitusillat. Aloitamme yhteisharjoitukset rauhallisesti ja varmasti eikä heti kovalla sykkeellä ettei se lopu lyhyeen mikä ei ole tämän yhteistoiminnan idea vaan saada harjoituksista monipuolisemmat ja samalla opetella yhteisesti myös muiden osastojen henkilöiden kanssa. Mikäli haluat mukaan SPR Nivalan osaston ensiapuryhmään ja myöskin yhteisharjoitus toiminta kiinnostaa niin ole yhteydessä ea-ryhmänjohtaja Pasi Palosaareen jotta saamme sinut myös postituslistalle, pystyn myöskin informoimaan yhteisharjoitus illasta. Yhteistoiminta harjoituksien aiheet ja ajan kohdat sekä paikkakunnan löydät sivuiltamme Toiminnan esittely / ensiapuryhmä / Harjoitus ohjelma.

T: Rj / Pasi

Yhteisharjotus Ylivieskassa 14.3.2015

Yhteistoimintaa Jokilaaksoissa:

SPR:n Jokilaaksojen ensiapuryhmät (Haapavesi, Oulainen, Nivala ja Ylivieska) ja Kalajoen rovastikunnan Palvelu operaatio Saapas harjoittelivat yhteistyötä lauantaina 14.3 Ylivieskassa. Hengittäkö hän? kyselevät rastilaiset toisiltaan tajutonta nuorukaista tutkien. Sitten he kääntävät miehen kyljelleen.

Harjoitusrastien sisältö oli ensiapu painotteinen tulevan kesän festareita ajatellen. Harjoitus päivän aikana päivä alkoi alkusammutusrastilla jonka kävi vetämässä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Ylivieskan paloaseman väkeä. Lounas tauon jälkeen porukka jaettiin yllättäen 4 ryhmään sekoittaen osastojen ja Saappaan väen kesken. Haapaveden Reddie kids:in 3 tyttöä pidettiin omana ryhmänä. Rasteilla aiheena oli, Elvytys, Verenvuodot, Sairaskohtaus, Tajuton, myrkytykset, vierasesine hengitysteissä. Harjoitukset järjestettiin Ylivieskassa seurakunnan toimitalo Pietarin toimitiloissa. Päivän kestävään harjoitustapahtumaan osallistui 20 harjoittelijaa sekä 16 rastivahtia ja potilasta yhteensä 36 henkeä.

Osastojen yhteisharjoituksia järjestetään vuosittain noin 4 kertaa ja Saappaan kanssa tavoitteena vähintään kerran vuodessa.  Alueen ensiapuryhmät ovat pieniä jonka vuoksi yhteisharjoitus on erittäin tärkeä toiminnan ja monipuolisuuden sekä tietysti yhteistyön kannalta.

Harjoituksen loppupalaverin yhteydessä mieli oli korkealla ja toivottiin että harjoituksia järjestettäisiin uudestaan. Sekä päivä meni paremmin kuin uskallettiin toivoa.

T: rj / Pasi

 

Harjoitusohjelma löytyy seuraavasti:

Ensiapuryhmän harjoitusohjelman löydät seuraavasta linkistä Toiminnan esittely / ensiapuryhmä josta alavalikko ensiapuryhmän harjoitusohjelma.

T: Rj / Pasi