SPR Maahanmuuttotyö

"Suomen Punaisen Ristin maahanmuuttotyö (2021)"
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
"Vapaaehtoiskouluttajia kouluttajapäivillä 2020"
Tämä on ryhmä kaikille Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotoiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta maahanmuuttotyön tukena saat tältä sivulta.

Suomen Punaisen Ristin maahanmuuttotyöhön kuuluu eri osa-alueita, joissa tehtäviä hoitavat sekä työntekijät että vapaaehtoiset.

 

Tässä osa-alueittain joitain esimerkkejä vapaaehtoisten tehtävistä:

 • Kotoutumisen tuki: vapaaehtoisten tehtävinä mm. ystävätoiminta maahan muuttaneille, läksykerhot, asumisapu, kansainväliset klubit ja leirit
 • Maahantulovarautuminen: vapaaehtoiset voivat olla mukana erilaisissa operaatiotehtävissä
 • Turvapaikanhakijoiden vastaanotto: vapaaehtoiset voivat järjestää virkistystoimintaa vastaanottokeskuksissa
 • Kiintiöpakolaisten vastaanotto: vapaaehtoiset voivat olla lentokentällä kiintiöpakolaisia vastaanottamassa ja kuntaan saapumisen jälkeen kotoutumisen tukena
 • Perheyhteyksien palauttaminen, henkilötiedustelu: vapaaehtoiset voivat neuvoa eteenpäin perheyhteyksien palauttamiseksi
 • Säilöönotettujen tuki ja suojelu: vapaaehtoiset voivat vierailla säilöönottokeskuksissa
 • Paperittomien tuki, ohjaus ja neuvonta: vapaaehtoiset voivat tukea paperittomia
 • Suojelu humanitaarisessa toiminnassa: suojelun huomioiminen kuuluu kaikille Punaisen Ristin vapaaehtoisille
 • Rasisminvastainen toiminta: vapaaehtoinen voi osallistua rasisminvastaisen viikon kampanjaan
 • Yhdenvertaisuuden edistäminen: yhdenvertaisuuden huomioiminen kuuluu kaikille Punaisen Ristin vapaaehtoisille

Voit lukea eri osa-alueista lisää vasemmalla näkyvän valikon kautta ja voit etsiä Oma Punaisesta Rististä sinua kiinnostavaa toimintaa tai koulutuksia.

Suosittelemme alkuun erityisesti Tervetuloa yhteiseen tarinaan -verkkokurssia (30 min) ja Kotoutumisen tukena -moduulia.

 • Tervetuloa yhteiseen tarinaan:

 

 

Alta löytyy tiedosto, josta saat maahanmuuttotyöhön ja rasisminvastaiseen toimintaan liittyviä käsitteitä haltuun, lue läpi!

Uutiset

Maaliskuun uutiskirje on vuoden ensimmäinen, ja siinä paneudutaan erityisesti 20-26.3. vietettävään Rasisminvastaiseen viikkoon ja muihin ajankohtaisiin maahanmuuttotyön asioihin. Uutiskirje avautuu PDF-muodossa ja sisältää selaimessa avautuvia linkkejä.

OBS. Det svenska nyhetsbrevet kommer att publiceras efter översättningen.

Punaisen Ristin maahanmuuttotyön uutiskirje (2.11.2022) on jälleen ilmestynyt, lue lisää alta ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.

MIGRATIONSARBETETS NYHETSBREV Också på svenska!

Miten tuemme esimerkiksi Ukrainasta paenneita tai kuntaan saapuvia kiintiöpakolaisia kotoutumisessa? Mitä vapaaehtoiset voivat tehdä?

Webinaarissa SPR:n vapaaehtoiset eri puolilta Suomea kertovat millaista toimintaa osastoissa ja vastaanottokeskuksissa on järjestetty. Saamme tietää missä on onnistuttu Porissa, mitä on opittu Oulussa ja mitä tekivät vapaaehtoiset puutarhalla Pieksämäellä. Lisäksi esittelyssä on työkaluja vapaaehtoistoiminnan tueksi. Tule kuulemaan hyväksi havaituista malleista ja hakemaan ideoita toimintaan!

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.