Leenan tarina - ystävänä Suomeen muuttaneelle

Anna Buzaeva
Kuvaaja: Anna Buzaeva
""Asiat on elämässä otettava vastaan sellaisina kuin ne tulevat" , sanoo Punaisen Ristin ystävätoiminnassa mukana oleva Leena Suhonen. Vierellä ystävä Dilnar Turdi."

Lehdessä silmiini osui artikkeli, jossa mainittiin, etteivät maahan muuttaneet opi suomen kieltä, koska eivät saa kontaktia riittävästi suomalaisiin. Päätin, että voisin omalta osaltani auttaa asiassa ja lähdin mukaan Punaisen Ristin ystävätoimintaan.

Tunnen, että meistä on tullut hyvät ystävät. Olemme osallistuneet yhdessä mm. Luonto-Liiton vapaaehtoistyöleirille ja käyneet mustikkametsässä. Olemme tehneet asioita, joista itse olen nauttinut ja tuntenut samalla perehdyttäväni Suomeen ja suomalaiisiin parhaiten.

Vaikka ongelmia joskus on, tunnen enemmän iloa ja hyvää mieltä ystävänä olemisesta. Olen huomannut, että me ihmiset olemme kaikkialla pohjimiltaan niin samanlaisia. Arjen asiat ja ostokset, kodin tarpeelliset hankinnat ja mistä hankkia edullisesti tarvitsemansa tavarat, ovat asioita, joissa tunnen voivani auttaa parhaiten. 

- Leena Suhonen, Kouvolan osasto