Koulu- ja oppilaitosyhteistyö

Jenna Lehtonen
Kuvaaja: Jenna Lehtonen
Puhelin: 
040 610 2167
Sähköposti: 
johanna.korkeamaki@punainenristi.fi

Koulu- ja oppilaitosyhteistyön sivusto on tarkoitettu kaikille Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä kiinnostuneille, ennen kaikkea osastojen kouluyhteistyön yhteyshenkilöille ja vapaaehtoisille sekä muille kouluvierailijoille.

Täältä ryhmästä löydät ajankohtaista tietoa Punaisen Ristin kouluyhteistyön materiaaleista, aineistoista, taustaa kouluvierailuja varten ja tukea kouluyhteistyöhön. Koulujen käyttöön tarkoitetut opetusmateriaalit, joita myös vierailijana voit hyödyntää löytyvät Punaisen Ristin uudesta oppimateriaalipalvelusta. Voit rekisteröityä palveluun ilmaiseksi opettajan roolissa, niin saat käyttöösi kaikki oppimateriaalit.

Kouluyhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi:

  • Keräyksistä ja kampanjoista tiedottaminen (erityisesti Nälkäpäivä)
  • Aamunavaukset kouluilla  (teemapäivät ja kampanjat)
  • Kouluvierailut (esimerkiksi SPR:n toiminta Suomessa ja maailmalla, vapaaehtoisuus/mukaan toimintaan, päihdekasvatus, globaalikasvatus, rasisminvastainen työ, ystävätoiminta, hiv- ja seksuaalikasvatus, ensiapu)
  • Tempausten järjestäminen yhdessä koulun kanssa
  • Päivätyökeräys
  • Vierailut vanhempainilloissa, opettajien koulutuspäivissä tai muissa koulun tilaisuuksissa
  • Kummiluokka ja Teemakoulu -yhteistyö
  • Reddie Kids -kerhoista ja Läksyhelppitoiminnasta tiedottaminen

Tähän Prezi-esitykseen https://prezi.com/view/1TJYb0QObkTH9hACmi3z/ olemme koonneet kaiken olennaisen perustiedon kouluyhteistyöstä, kurkkaa ihmeessä!

Otan mielelläni vastaan palautetta ja kehittämisideoita, jotta tämä sivusto vastaisi mahdollisimman hyvin osastojen vapaaehtoisten tarpeisiin. Vinkkaa minulle, millaista tukea kaipaat kouluyhteistyöhön!

Johanna Korkeamäki
koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori
Punainen Risti, keskustoimisto
P. 040 610 2167
s-posti: johanna.korkeamaki@punainenristi.fi

Uutiset

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Torstain aamunavausvinkki kouluille tulee tässä!

Millaista on työskennellä avustustyöntekijänä katastrofialueella? Mihin Nälkäpäivässä kerättyjä varoja oikeastaan käytetään?

Jari Lindholm
Kuvaaja: Jari Lindholm

Tee virtuaalikierros kenttäsairaalassa tai selvitä, mitkä olivat koronaakin pahempia pandemioita. Seuraa kuinka tsunami syntyy tai katso hirmumyrskyn uhreja etsineen vapaaehtoisen tarina.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot toteutti keväällä sarjan Digiraati-keskusteluja, joissa nuoret saivat anonyymisti jutella sateenkaarinuorten elämään liittyvistä kysymyksistä.

Keskustelut käsittelivät ennakkoluuloja, itsenäistymistä ja kohtaamista sote-palveluissa. Keskustelujen perusteella moni nuori kokee, ettei voi olla oma itsensä koulussa. Murhetta aiheuttavat muun muassa ennakkoluulot ja kiusaamisen uhka.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.