Kouluyhteistyö

Jenna Lehtonen
Kuvaaja: Jenna Lehtonen
Puhelin: 
+358207012114
Sähköposti: 
johanna.korkeamaki@redcross.fi

SPR Kouluyhteistyö-sivusto on tarkoitettu kaikille Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä kiinnostuneille, ennen kaikkea osastojen kouluyhteistyön yhteyshenkilöille ja vapaaehtoisille sekä muille kouluvierailijoille.

Täältä ryhmästä löydät ajankohtaista tietoa Punaisen Ristin kouluyhteistyön materiaaleista, aineistoista, taustaa kouluvierailuja varten ja tukea kouluyhteistyöhön. Koulujen käyttöön tarkoitetut opetusmateriaalit joita myös vierailijana voit hyödyntää löytyvät Punaisen Ristin koulusivuilta.

Kouluyhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi:

  • Keräyksistä ja kampanjoista tiedottaminen (erityisesti Nälkäpäivä)
  • Aamunavaukset kouluilla  (teemapäivät ja kampanjat)
  • Kouluvierailut (esimerkiksi SPR:n toiminta Suomessa ja maailmalla, vapaaehtoisuus/mukaan toimintaan, päihdekasvatus, globaalikasvatus, rasisminvastainen työ, ystävätoiminta, hiv- ja seksuaalikasvatus, ensiapu)
  • Tempausten järjestäminen yhdessä koulun kanssa
  • Päivätyökeräys
  • Vierailut vanhempainilloissa, opettajien koulutuspäivissä tai muissa koulun tilaisuuksissa
  • Kummiluokka ja Teemakoulu -yhteistyö
  • Reddie Kids -kerhoista ja Läksyhelppitoiminnasta tiedottaminen

Otan mielelläni vastaan palautetta ja kehittämisideoita, jotta tämä sivusto vastaisi mahdollisimman hyvin osastojen vapaaehtoisten tarpeisiin. Vinkkaa minulle, millaista tukea kaipaat kouluyhteistyöhön!

Lisätietoa Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä saat allekirjoittaneelta.

Johanna Korkeamäki
koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori
Punainen Risti, keskustoimisto
P. 020 701 2114
s-posti: johanna.korkeamaki@punainenristi.fi

Uutiset

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2019 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.

Lehtikuva
Kuvaaja: Lehtikuva

Uudet Punaisen Ristin kouluoppaat 2019 ovat ilmestyneet! Löydät oppaat sähköisenä versioina näiltä kouluyhteistyön sivuilta sekä täältä. Ne on myös postitettu jokaiseen Suomen peruskouluun. Tänä vuonna teimme ensimmäistä kertaa oman oppaan myös toiselle asteelle. Jos olet yhteydessä kouluihin ja opettajiin sähköpostilla, voit liittää aina mukaan viestiin kouluoppaan sähköisenä versiona. Myös koulunen uutiskirjeestä kannattaa aina muistuttaa tuttuja opettajia!

Estä lasten yksinäisyys – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan usein myös jouluna.

Tapahtumat

2.3.2019
Sijainti:
Kylänvanhimmanpiha 4, 02210, Espoo
6. - 7.4.2019
Sijainti:
Puijonkatu 9, 70100, Kuopio
6. - 7.4.2019
Sijainti:
Hietaniemenkatu 7 B (5. krs), 00100, Helsinki

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.