Koulu- ja oppilaitosyhteistyö

Jenna Lehtonen
Kuvaaja: Jenna Lehtonen
Puhelin: 
040 610 2167
Sähköposti: 
tiia-riina.viinikainen@punainenristi.fi

Koulu- ja oppilaitosyhteistyön sivusto on tarkoitettu kaikille Punaisen Ristin kouluyhteistyöstä kiinnostuneille, ennen kaikkea osastojen kouluyhteistyön yhteyshenkilöille ja vapaaehtoisille sekä muille kouluvierailijoille.

Täältä ryhmästä löydät ajankohtaista tietoa Punaisen Ristin kouluyhteistyön materiaaleista, aineistoista, taustaa kouluvierailuja varten ja tukea kouluyhteistyöhön. Koulujen käyttöön tarkoitetut opetusmateriaalit, joita myös vierailijana voit hyödyntää löytyvät Punaisen Ristin uudesta oppimateriaalipalvelusta. Voit rekisteröityä palveluun ilmaiseksi opettajan roolissa, niin saat käyttöösi kaikki oppimateriaalit.

Kouluyhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi:

  • Keräyksistä ja kampanjoista tiedottaminen (erityisesti Nälkäpäivä)
  • Aamunavaukset kouluilla  (teemapäivät ja kampanjat)
  • Kouluvierailut (esimerkiksi SPR:n toiminta Suomessa ja maailmalla, vapaaehtoisuus/mukaan toimintaan, päihdekasvatus, globaalikasvatus, rasisminvastainen työ, ystävätoiminta, hiv- ja seksuaalikasvatus, ensiapu)
  • Tempausten järjestäminen yhdessä koulun kanssa
  • Päivätyökeräys
  • Vierailut vanhempainilloissa, opettajien koulutuspäivissä tai muissa koulun tilaisuuksissa
  • Kummiluokka ja Teemakoulu -yhteistyö
  • Reddie Kids -kerhoista ja Läksyhelppitoiminnasta tiedottaminen

Tähän Prezi-esitykseen https://prezi.com/view/iX6nJd4c35Z89p5hednX/ olemme koonneet kaiken olennaisen perustiedon kouluyhteistyöstä, kurkkaa ihmeessä!

Otan mielelläni vastaan palautetta ja kehittämisideoita, jotta tämä sivusto vastaisi mahdollisimman hyvin osastojen vapaaehtoisten tarpeisiin. Vinkkaa minulle, millaista tukea kaipaat kouluyhteistyöhön!

Tiia Viinikainen
koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattori
Punainen Risti, keskustoimisto
P. 040 610 2167
s-posti: tiia-riina.viinikainen@punainenristi.fi

Uutiset

Noin kahden viikoin välein ilmestyvä koulujen uutiskirje löytyy jatkossa myös täältä! Uutiskirjeestä voit kurkata, mitä ajankohtaista kouluyhteistyössä on meneillään. Saat tietoa uusimmista oppimateriaaleista sekö ajankohtaisista tapahtumista ja puheenaiheista.

Uutiskirje suomeksi: http://s606355352.t.en25.com/e/es?s=606355352&e=75374&elqTrackId=8298A3B...

Olethan jo tutustunut oppimateriaalipalveluumme?

Punaisen Ristin oppimateriaalit siirtyivät viime keväänä osoitteeseen https://sproppimateriaalit.fi. Palvelu osoittautui erittäin tarpeelliseksi, kun korona pakotti koulut etäopetukseen ja opettajat kaipasivat kipeästi etäopetukseen soveltuvaa oppimateriaalia.

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2020 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.