Länsi-Suomen piirin koronavirustiedote osastoille ja vapaaehtoisille

(Päivitetty 3.9.2020)

Valtakunnalliset vapaaehtoistoiminnan suositukset sekä turvallisuus- ja hygieniaohjeet päivitetty syksylle 2020

Suositukset ja ohjeet ovat luettavissa Korona 2020 -sivulta:

 

Länsi-Suomen piirin Korona 2020-operaatio päättyi kesäkuussa

Länsi-Suomen piiri aloitti korona-operaation epidemian seurauksena  perjantaina 13. maaliskuuta. Hieman sen jälkeen valtioneuvosto otti valmiuslain nojalla käyttöönsä uusia toimivaltuuksia yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen takaamiseksi.
 
Punaisen Ristin ja Vapepa-verkoston vapaaehtoiset ovat tehneet erinomaista työtä avuntarvitsijoiden auttamiseksi sekä viranomaisten ja kuntien tukemiseksi. Tämä työ ollut yhteiskunnan tukitoimien näkyvä ja tärkeä osa.
 
Nyt olemme tilanteessa, jossa pystymme vastaamaan epidemian aiheuttamaan avuntarpeeseen myös normaalitoimintamme kautta. Valtioneuvosto ilmoitti 15.6., että poikkeusoloihin perustuvat toimivaltuudet puretaan koronaepidemian helpottaessa toistaiseksi. Myös Länsi-Suomen piiri päättää operaatiomuotoisen toiminnan ja jatkaa koronaan liittyviä tehtäviä osana normaalitoimintaansa. 
 
Operaatio päätettiin asteittain 30.6. mennessä. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja  pidetään yllä valmiutta käynnistää koronaoperaatio tarvittaessa uudelleen syksyllä. Avun tarve ei ole vähentynyt vaan arvioiden mukaan henkisen tuen, ystävätoiminnan ja ruoka-avun tarve kasvaa entisestään. On erittäin tärkeää, että jatkamme avuntarvitsijoiden tukemista. Mutta kesällä tulee huolehtia myös omasta ja toimijoidemme jaksamisesta ja palautumisesta.
 
Työ koronaepidemian voittamiseksi jatkuu niin meillä kuin maailmallakin. Kulunut kevät on osoittanut, että järjestöjen yhteistyöllä on merkitys myös poikkeuksellisissa kriiseissä. Meitä tarvitaan ja meillä on valmius auttaa – kiitos siitä.
 
Kaikki osastoille sähköpostitse lähetetyt tiedotteet ovat liitteenä tämän sivun alalaidassa.
 

Lisätietoa: