Länsi-Suomen piirin koronavirustiedote osastoille ja vapaaehtoisille

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin koronavirustiedote osastoille ja vapaaehtoisille

Suomen Punaisen Ristin toiminta jatkuu aktiivisena koronavirusepidemian ja sen aiheuttamien rajoitusten aikana. Kehitämme auttamisvalmiutemme ylläpitämiseen ja vahvistamiseen uusia toimintatapoja, joissa ei kohdata kasvokkain eikä vaaranneta apua saavien ja vapaaehtoisten terveyttä.
 
Noudatamme Länsi-Suomen piirissä Valtioneuvoston 12.3.2020 antamaa linjausta, jossa ohjeistettiin välttämään kaikkia ei-välttämättömiä kokoontumisia sekä sosiaalisia kontakteja. Edellä kerrottu kokoontumisrajoite ei koske viranomaisen käynnistämää operatiivista auttamistilannetta. Länsi-Suomen piirissä tavoitteena on, että työntekijämme ja vapaaehtoisemme pysyvät mahdollisimman pitkään toimintakykyisinä ja terveinä.
 
Vapaaehtoiskoulutuksia järjestetään tällä hetkellä verkon välityksellä. Länsi-Suomen piiri järjestää kevään mittaan useita ystävätoiminnan peruskursseja sekä verkkoystävätoiminnan kursseja etäyhteyksillä. Lisäksi osastojen vapaaehtoisille järjestetään osastoinfoja Teamsin kautta.
 
Piirin vuosikokousta ei pidetä 25.4., vaan se siirretään syksylle. Piirin vuosikokous pidetään aikaisintaan elokuussa 2020. Myös HELA 20 -valmiusharjoitus perutaan. Koronaoperaatio vaatii niin Punaisen Ristin toimijoilta kuin viranomaisilta paljon resursseja kevään ajan, eikä harjoituksen järjestäminen heti alkusyksystä ole tarkoituksenmukaista. Koronaoperaation aikana osastot, Vapepan paikallistoimikunnat, piiri sekä viranomaiset tekevät tiiviisti juuri sitä yhteistyötä, jota HELA-viikonlopun aikana oli määrä harjoitella.
 
Tämän sivun valikosta (vasemmalla) löydät myös koronaviruksen aikaiseen toimintaan liittyvät alasivut:
 
 
Kaikki osastoille sähköpostitse lähetetyt tiedotteet ovat liitteenä tämän sivun alalaidassa.
 

Lisätietoa:

Mikäli sinulla herää kysymyksiä koronaviruksen vaikutuksesta Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin toimintaan, voit olla yhteydessä, joko soittamalla piirin päivystävään puhelimeen: 040 186 5422 arkipäivinä klo 12-14:00 tai laittamalla sähköpostia piirin terveyden edistämisen asiantuntija Janne Säilälle janne.saila@redcross.fi. Päivitämme ajankohtaista tietoa myös piirin Facebook-sivuille.

Lisätietoa Punaisen Ristin toiminnasta koronavirusepidemian aikana löydät Koronavirus-infosivustolta.

Viimeisimmän tiedon koronaviruksesta sekä tilanteesta Suomessa ja maailmalla saa THL:n sivuilta.