Länsi-Suomen piirin koronavirustiedote osastoille ja vapaaehtoisille

(Päivitetty 18.6.2020)

Länsi-Suomen piirin Korona 2020-operaatio päätetään kesäkuun loppuun mennessä

Länsi-Suomen piiri aloitti korona-operaation epidemian seurauksena  perjantaina 13. maaliskuuta. Hieman sen jälkeen valtioneuvosto otti valmiuslain nojalla käyttöönsä uusia toimivaltuuksia yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen takaamiseksi.
 
Punaisen Ristin ja Vapepa-verkoston vapaaehtoiset ovat tehneet erinomaista työtä avuntarvitsijoiden auttamiseksi sekä viranomaisten ja kuntien tukemiseksi. Tämä työ ollut yhteiskunnan tukitoimien näkyvä ja tärkeä osa.
 
Nyt olemme tilanteessa, jossa pystymme vastaamaan epidemian aiheuttamaan avuntarpeeseen myös normaalitoimintamme kautta. Valtioneuvosto ilmoitti 15.6., että poikkeusoloihin perustuvat toimivaltuudet puretaan koronaepidemian helpottaessa toistaiseksi. Myös Länsi-Suomen piiri päättää operaatiomuotoisen toiminnan ja jatkaa koronaan liittyviä tehtäviä osana normaalitoimintaansa. 
 
Operaatio päätetään asteittain 30.6. mennessä:
 
  • Piirin tilannekeskus lopettaa päivystystoiminnan 18.6. Jos epidemiatilanne muuttuu selkeästi huonommaksi, piirin tilannekeskus avataan uudelleen. 
  • Kesän aikana piirin operatiivisessa valmiudessa ovat Aki Valonen (p. 040 528 0902) 28.6. saakka ja jälleen 20.7. eteenpäin, sekä Jooel Niittynen (p. 040 588 1988) 29.6.-19.7.
  • SPR:n osastojen ja Vapepa-verkoston toimintaa seurataan myös kesällä ja niiden toivotaan raportoivan toiminnastaan tilannekuvatyökalun kautta. Toistaiseksi viimeinen säännöllinen raportti (http://spr.fi/raportoi) tehdään mahdollisimman kattavasti perjantaina 26.6.
  • Keskustoimisto päättää valtakunnallisen operaation heinäkuun lopussa ja toivoo korona-operaation loppuraporttia viimeistään torstaina 30.7.
  • Turvallisuus- ja hygieniaohjeita päivitetään tilanteen ja tarpeen mukaan. 
 
Tilannetta seurataan jatkuvasti ja  pidetään yllä valmiutta käynnistää koronaoperaatio tarvittaessa uudelleen syksyllä. Avun tarve ei ole vähentynyt vaan arvioiden mukaan henkisen tuen, ystävätoiminnan ja ruoka-avun tarve kasvaa entisestään. On erittäin tärkeää, että jatkamme avuntarvitsijoiden tukemista. Mutta kesällä tulee huolehtia myös omasta ja toimijoidemme jaksamisesta ja palautumisesta.
 
Työ koronaepidemian voittamiseksi jatkuu niin meillä kuin maailmallakin. Kulunut kevät on osoittanut, että järjestöjen yhteistyöllä on merkitys myös poikkeuksellisissa kriiseissä. Meitä tarvitaan ja meillä on valmius auttaa – kiitos siitä.
 
Tämän sivun valikosta (vasemmalla) löydät myös koronaviruksen aikaiseen toimintaan liittyvät alasivut:
 
 
Kaikki osastoille sähköpostitse lähetetyt tiedotteet ovat liitteenä tämän sivun alalaidassa.
 

Lisätietoa: