Keräystoiminta

Jari Lehtonen
Kuvaaja: Jari Lehtonen
"Nuori lahjoittaja"
NÄLKÄPÄIVÄKERÄYS 2018
 

20.9.2018 - 22.9.2018

Tervetuloa lipaskerääjäksi Nälkäpäivänä 20.-22.9.2018 Länsi-Helsinkiin!

Ilmoittaudu mukaan täällä tai ottamalla suoraan yhteyttä SPR:n Länsi-Helsingin osaston Nälkäpäivä-keräyksen yhteyshenkilöön Tuula Saloon: puh 050 543 4194, tuula.salo@welho.com

Keräyspaikat ovat

  • K-Supermarket Haaga, Etelä-Haaga (Tunnelitie 5)
  • K-Supermarket Fortuna, Pikku Huopalahti (Mannerheimintie 160)
  • Munkkivuoren ostoskeskus (Raumantie 1)
  • Alepa, Munkkiniemen puistotie 20

Tarkemmin paikat näkyvät kartalta https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1FjjEJvwM2aUvvBzZqzm85ujhx0U

Vapaat keräysajat näkyvät täällä: https://bit.ly/2NAwKgW

Tervetuloa mukaan!

Länsi-Helsingin osastolla on myös oma virtuaalinen keräyslipas osoitteessa https://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays/8-8109. Lippaaseen voi lahjoittaa pankkikortilla, verkkopankkitunnuksilla, MobilePayllä tai Pivolla haluamansa summan.

Kiitos että autat!

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. 
 
Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksia tarvitaan erityisesti Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.
 
Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi muun muassa 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen ja antoi henkistä tukea Turun puukotuksen uhreille.

Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 85 senttiä menee avustuskohteeseen. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia. Keräyskulut koostuvat keräysvälineiden, kuten keräyslippaiden ja liivien hankinnasta, keräysturvallisuudesta ja viestinnästä.