Kemi

Sijainti:
Asemakatu 9, 94100, Kemi

Tervetuloa Kemin osaston kotisivuille.

Toiveenamme on saada osastoon ensiapuryhmä. Haluammekin kehittää sitä toimintaa. Ensiapuryhmä harjoittelee säännöllisesti ensiaputaitoja eikä ryhmään tulevilla tarvitse olla aiempia ensiaputaitoja.  Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä puheenjohtaja Sisko Korrensaloon puh. 050 3814375 tai sähköpostilla siskoko14@gmail.com

AJANKOHTAISTA!!!

EA2 kurssi tarjolla la 18.1 klo 9 -17, su 19.1 klo 9 -17

Kurssille osallistuminen edellyttää voimassaolevan EA 1 -todistuksen. Kurssin suorittanut osaa aloittaa ensiavun antamisen niin tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa olevalle henkilölle kuin haasteellisimmissa ensiapua vaativissa tilanteissa sekä tunnistaa että ehkäistä tapaturmia eri ympäristöissä.
 
Hinta: Jäsenille 20, Ei-jäsenille 50 euroa Huom! Jäseneksi voi liittyä ennen koulutusta. 
 
Kurssi pitää sisällään koulutuksen, materiaalin ja EA2 todistuksen. Ensiapukurssin todistus on voimassa 3 vuotta. 
 
Kouluttajana ETK Mika Sillanpää 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Sisko Korrensalo, p 050-3814375 email: siskoko14@gmail.com 

 
Osastossamme toimi Wirkeät Varttuneet -kerho ikäihmisille joka kokoontuu säännöllisesti. Wirkeät varttuneet toiminnasta voit kysyä Anja Riitta Koskenniemeltä 0405698714.
 
Nälkäpäivänä syyskuussa keräämme varoja katastrofirahastoon, jotta voimme auttaa kotimaassa ja ulkomailla. Olet tervetullut keräämään kanssamme. Tuntikin kerääjänä riittää. Ota yhteyttä puheenjohtajaan. 

Osaston puheenjohtajana on aloittanut 1.1.2019  Sisko Korrensalo ja sihteerinä Pirkko Rytkönen (puh 040 4163074) Varapuheenjohtaja on Esa Herva (puh 0440425107). Kotimaanavun yhteyshenkilö Helena Kumpumäki (puh 0440280653)

Hallituksen muut jäsenet ovat Anja Riitta Koskenniemi ja Anneli Evonkoski.

Kemin alueella toimii myös Keminmaan osaston Avustajarengas.

 Jos tarvitset avustajaa mm. sairaalakäynnille, lääkärin vastaanotolle, röntgeniin tai laboratorioon, soita keskiviikkoisin klo 9 -11 numeroon  045 123 8801. Samassa numerossa otetaan vastaan myös ilmoittautumiset vapaaehtoiseksi. Ota yhteyttä niin kerromme lisää. 

Kemin alueella toimii myös Keminmaan osaston vapaaehtoiset ystävät. Voit tiedustella vapaaehtoista ystävää keskiviikkoisin klo 16- 18 puh 045 118 4884. Muina aikoina voit jättää tekstiviestin tai viestin vastaajaan.  Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi samaan numeroon.

Kemin ja Keminmaan  ruokajakelu kauppojen ylijäämäruoista vähävaraisille on joka viikko, maantaisin. Ruokajakelun puhelin 040 744 0948 päivystää parillisina viikkoina ( joka toinen viikko)  to ja pe klo 9-11 ja voit sitä kautta ilmoittautua ruoka-avun hakijaksi.

Uutiset

Ville Autti
Kuvaaja: Ville Autti
"Kuvassa Rovaniemen ja Napapiirin osastoon koulutetut ensiapupäivystäjät."

Rovaniemellä järjestettiin tämän vuoden ensimmäinen Ensiapupäivystäjän peruskurssi 11.5-19.5.2019. Kurssille osallistui 18 innokasta vapaaehtoista. Onnittelut kurssilaisille! Sää suosi meitä ja toteutimmekin päivystysharjoituksen kauniissa aurinkoisessa säässä ulkona. Kurssin kouluttajina toimivat Lapin piirin terveydenhuollon suunnittelijan sijainen Päivi Niininen, Rovaniemen osaston ETK ja ensiapuryhmänjohtaja Ainomaija Rantaniemi sekä Rovaniemen osaston ensiapuryhmän vapaaehtoinen Ville Autti. Toivotamme päivystäjille iloa ja intoa tuleviin tapahtumiin! 

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Seminaari voi alkaa"

Piirin järjestöseminaari ja vuosikokous järjestettiin tänä vuonna Savukoskella. Järjestöseminaarissa pohdittiin aluksi tulevaisuuden näkymiä keskustoimiston kehittämispäällikkö Päivi Hurttian  johdolla. Iltapäivällä syvennyttiin piirin valmiusasioisin valmiuspäällikkö Annikki von Pandyn vetämänä. 

Vuosikokoukseen toivat tervehdyksen Savukosken vs. kunnanjohtaja Esko Rautiainen ja Punaisen Ristin järjestöjohtaja Marja Lehtimäki.

Viime päivinä julkaistut verotiedot ja Iltalehden otsikointi ovat nostaneet somessa pintaan kysymyksiä palkkauksesta Punaisessa Ristissä. Verkkosivuillamme julkaistiin eilen juttu asiasta.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.