Kemi

Sijainti:
Asemakatu 9, 94100, Kemi
Puhelin: 
+358456780447
Sähköposti: 
sakse64@gmail.com

Tervetuloa Kemin osaston kotisivuille.

 

Osastossamme on ensiapuryhmätoimintaa ja Wirkeät Varttuneet -ryhmätoimintaa ikäihmisille.

Nälkäpäivänä syyskuussa keräämme varoja katastrofirahastoon, jotta voimme auttaa kotimaassa ja ulkomailla.

 

Puheenjohtajana on Tuula Tarvainen ja häneltä voit kysyä toiminnastamme lisää. 

Puhee johtajan puhelinnumero on 0456780447 ja sähköposti on sakset64@gmail.com

Ensiapupäivystyksistä vastaa Esa Herva ja hänet saa kiinni puhelinnumerosta 045 1317600 tai sähköpostilla eppesi@gmail.com

 

 

Kotimaan avun vastaavana on Keijo Jalosalmi puh. 0400 691 183.

Wirkeät varttuneet toiminnasta voit kysyä Lea Peltoselta puh 040 705 6819.

Kokoonnumme Asemakatu 9. Ilmoitamme kokoontumisista Lounais-Lapin järjestöpalstalla ja näillä sivuilla.

 

Kemin alueella toimii myös Keminmaan osaston Avustajarengas.
 Jos tarvitset avustajaa mm. sairaalakäynnille, lääkärin vastaanotolle, röntgeniin tai laboratorioon, soita keskiviikkoisin klo 9 -11 numeroon  045 123 8801. Samassa numerossa otetaan vastaan myös ilmoittautumiset vapaaehtoiseksi. Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Kemin ja Keminmaan  ruokajakelu kauppojen ylijäämäruoista vähävaraisille on joka viikko, maantaisin. Ruokajakelun puhelin 040 744 0948 päivystää parillisina viikkoina ( joka toinen viikko)  to ja pe klo 9-11 ja voit sitä kautta ilmoittautua ruoka-avun hakijaksi.

 

Uutiset

Veikko Tarvainen
Kuvaaja: Veikko Tarvainen
"Aulan seinillä oli kattava valokuvanäyttely ja pöydällä vielä Kemin osaston omaa historiaa."

Kemin osasto juhli 140 vuotiasta Punaista Ristiä järjestämällä valokuvanäyttelyn Prismassa 12.5.2017.  Tapahtumassa sai myös opetella ensiapua ja suurta kiinnostusta herätti defibrilaattorin (sydäniskurin) käyttäminen elvytyksessä.  Moni rohkaistui sitä kokeilemaan ja kaikki totesivat, että sen käyttäminen onkin helppoa. Tapahtuma oli oikein onnistunut.

Suomen Punaisen Ristin lahja 100-vuotiaalle Suomelle on kouluttaa lisää ensiaputaitoisia kansalaisia. Tähän tarkoitukseen on suunniteltu auttajakurssi. Se kestää noin tunnin, on maksuton ja kaikille avoin. Auttajakurssilla opetellaan tajuttoman ensiapua, hengitystietuke ja verenvuodon tyrehdyttäminen. Kurssilla näytetään myös kuinka lataat ensiapuohjeet älypuhelimeen ja 112 Suomi-mobiilisovelluksen lataaminen. Kurssilta saa todistuksen. Auttajakurssia voit tiedustella Esa Hervalta, puh 045 1317600 tai sähköpostilla eppesi@gmail.com.

Veli-Matti Ahtiainen
Kuvaaja: Veli-Matti Ahtiainen
"Seminaariväkeä"

Punaisen Ristin Lapin piirin perinteinen järjestöseminaari ja vuosikokous järjestettiin tänä vuonna Ylläksellä, hotelli Ylläs Saagassa. Mukana oli 50 piirin vapaaehtoista ja työntekijää.
Järjestöseminaarissa pohdittiin osastojen valmiuteen, uusien toimijoiden ja jäsenten rekrytointiin sekä eri avainvapaaehtoisten rooleihin liittyviä asioita.
Lisäksi koko porukka suoritti Punaisen Ristin auttajakurssin.
Vuosikokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Hyväksyttiin kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Puheenjohtajana jatkaa Tuije Paksuniemi Kittilästä ja varapuheenjohtajaksi valittiin Tarja Tenhunen Rovaniemeltä.
Piirin hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Sari Hakko Kittilästä, Jonna Horneman Pellosta, Esa Huhtamella Inarista, Asko Unhola Torniosta, Virve Peuna Savukoskelta ja Maire Martin Kemijärveltä.

Tapahtumat

14. - 16.9.2017
Sijainti:
Asemakatu 9, 94100, KEMI

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.