Auttajia 140 vuotta -juhlavuosi

"Suomalaisten ylläpitämä ensimmäisen maailmansodan sairaala Vilnassa 1914"

Punaisella Ristillä on Suomen historiassa erityinen rooli. 140 vuoden ajan olemme vastanneet niihin tarpeisiin, joita muuttuva aika on tuonut ihmisten elämään ja olemme antaneet merkittävän panoksemme yhteiskunnan käännekohdissa. Järjestömme vaiheet kertovat myös 100-vuotiaan Suomen kasvamisesta köyhästä avunsaajasta avunantajaksi.

Tämä vuosi on mainio ajankohta juhlia tehtyä työtä; sitä mitä aiemmat sukupolvet ovat tehneet, mitä sinä ja osastosi nyt teette, ja katsoa eteenpäin. Myös tulevaisuuden Suomessa ihmiset ovat yhdessä auttamassa avun tarpeessa olevia. Suomen Punaisen Ristin lahja 100-vuotiaalle Suomelle on kouluttaa tuhansia auttajia, kaikkialla Suomessa.

Uutiset

Jussi Vierimaa / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Jussi Vierimaa / Suomen Punainen Risti
Jussi Vierimaa / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Jussi Vierimaa / Suomen Punainen Risti
"Turun 112-tapahtumassa auttajakurssilla oli monta nuorta oppimassa uusia taitoja. "

Tiedätkö, miten tajutonta käsitellään? Entä koska on oikea hetki soittaa hätäkeskukseen, kun auttaa ihmistä, jolla on vierasesine hengitysteissään?

Jos et ole ihan varma, nämä ja muut perusasiat selviävät auttajakurssilla.

Tunnin pituinen auttajakurssi on Suomen Punaisen Ristin uusi koulutus, lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Ajatuksena on tarjota Suomelle maailman ensiaputaitoisin kansa. Pikakoulutuksessa saa haltuun alkeet,se rohkaisee auttamaan hätätilanteessa

Päivi Kapiainen-Heiskanen / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Päivi Kapiainen-Heiskanen / Suomen Punainen Risti
"Savonlinnan ystävätoiminnan vapaaehtoinen Saini Viinanen sitoo Kaija Räsäsen oletettua verenvuotoa ammattimaisin ottein."

Savonlinnan osaston tiloihin on kokoontunut reilu kymmenen ystävätoiminnan vapaaehtoista. Nyt kokeillaan, millainen on juhlavuoden auttajakurssi.

– Olen käynyt ensiapukurssit 1 ja 2, mutta siitä on 40 vuotta ja silloin olivat kyllä nivelet notkeammat. On hyvä palauttaa asioita mieleen ja oppia uusia juttuja ryhmässä. Vaikka taidot eivät poista paniikkia tosi tilanteessa, ainakin sitä lähtee rohkeammin liikkeelle, ystävätoimintaa Savonlinnassa vetävä Matti Gynther sanoo.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.