InAction! yläkoulun hätäensiapukoulutus

Kiitos kaikille kouluille, opettajille, nuorille ja yhteistyökumppaneille!

InAction! projekti päättyi suunnitellusti vuoden 2020 loppuun. Kahden ja puolen vuoden projektin aikana InAction! pelipäivä toteutettiin 103 luokalle ja siihen osallistui 2022 oppilasta. Sen lisäksi InAction! verkkokoulutukseen osallistui yhteensä 251 luokkaa. Nyt meillä on joukossamme iso joukko ensiaputaitoisia nuoria, jotka tarpeen tullen osaavat antaa henkeä pelastavaa ensiapua ja auttaa pienemmissäkin tapaturmissa. 

 InAction! on virtuaalisella Seppo-alustalla tehtävä pelillinen ja toiminnallinen ensiapukurssi yläkoulujen 8. luokkalaisille. Siitä voi tehdä joko ainoastaan verkkokoulutuksen, joka opettaa videoiden, kuvien ja tehtävien avulla tärkeimpiä ensiaputaitoja, tai kuuden tunnin InAction! koulutuksen, joka sisältää verkkokoulutuksen ja lisäksi koululla järjestettävän, Punaisen Ristin kouluttajan vetämän pelillisen ensiapuharjoituksen. Koska projekti on loppunut, koulutuksia ei toistaiseksi järjestetä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella. Projektin jatkoa selvitellään ja tilannetta voi tiedustella Ari Hakalalta (ari.hakala@redcross.fi).

Punaisen Ristin oppimateriaalipalvelussa on myös ensiapuun liittyvää materiaalia opettajien työn tueksi. Muita kouluvierailumahdollisuuksia voi tiedustella Mia Niemelältä (mia.niemela@redcross.fi).