SPR Festarityö

2022 kesä lähestyy ja toivottavasti myös festarikesää päästään viettämään turvallisesti. Vapaaehtoiset voivat lähteä festareille tekemään päihde- ja seksuaaliterveystyötä. Ensiapupäivystyksiä on myös tilattu useisiin tapahtumiin.

Festarilista löytyy täältä. Ensiapuryhmän tulee ilmoittaa sinne, mihin päivystyksiin ovat menossa ja onko luvat kaikille toimijoille kysytty. Terveyden edistämisen vapaaehtoiset merkitsevät sinne, mihin tapahtumaan olisivat kiinnostunut lähtemään. Ensiapuryhmä voi avata selviämispisteet myös Hupsiksessa Selviämispisteet -ryhmään ja mahdollisuuden kiertäville vapaaehtoisille Kiertävään terveyden edistämiseen -ryhmään. Näiden kautta ensiapuryhmä voi saada lisämiehitystä pisteelleen.
 

Lue tästä lisää ensiapuryhmien ja terveyden edistämisen vapaaehtoisten yhteistyöstä. 

Sieltä löytyy myös ohjeet selviämispisteiden osalta.

Kirjautumalla tähän festarit ryhmään, löydät ohjeistukset ja muut tarvittavat lomakkeet.
Ryhmä on tarkoitettu festareilla toimiville vapaaehtoisille. 

Lisätietoa festarivapaaehtoisuudesta saat myös täältä.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät vuosittain lukuisilla festareilla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä. Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa, joista voit valita mieleisesi: lue lisää sivupalkista: "Toimintamuodot".

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Uutiset

Nyt etsimme festarikoordinaattoriharjoittelijaa kesäksi

Koordinaattorin tehtävänkuva sisältää vapaaehtoisten rekrytointia, ohjeistamista ja tukemista sekä yhteistyötä festarijärjestäjien ja SPR:n ensiapuryhmien kanssa.
Terveyden edistämisen vapaaehtoiset tekevät festareilla päihdetyötä ja seksuaaliterveystyötä.
Alkukesän aikana valmennetaan vapaaehtoisia sekä rekrytoidaan ja luodaan yhteyksiä festarijärjestäjiin ja edistetään yhteistyötä ensiapuryhmien kanssa. Loppukesästä kootaan raportit ja arvioidaan kesää.

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Päivystäjiä Ilosaarirokissa"

Tulevaisuudessa tilaajan on helppo löytää netistä SPR:n päivystyspalvelut ja tilaaminen onnistuu helpon ja selkeän linkin kautta. Osaston ensiapuryhmä saa suoraan tilauksen määrittelemäänsä sähköpostiin. Päivystyksen hallinta järjestelmässä vähentää paperitöitä ja helpottaa toimintaa. Pyrimme vastaamaan tilaajan toiveisiin ensisijaisesti ensiapupäivystysten, mutta tarvittaessa myös päihdetyön, seksuaaliterveyden ja henkisen tuen toimintojen osalta.

Maailman aids-päivän teemana on tänä vuonna ”Tiedä faktat hivistä”. Hiv-epidemian käynnistymisestä on kulunut 40 vuotta ja toimiva yhdistelmälääkitys on ollut käytössä 25 vuotta, mutta tautiin liittyvät ennakkoluulot elävät yhä vahvoina.

Toimivan lääkityksen ansiosta hiv-infektiota voidaan nykyisin pitää kroonisena sairautena, jonka kanssa voi elää täysipainoista elämää. Tehokkaan hoidon myötä hiv ei enää lyhennä ihmisen elinajanodotetta.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.