Uudelle ryhmäläiselle

Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin ensiapuryhmätoimintaan ja Länsi-Helsingin osaston ensiapuryhmään!
 
Harjoittelemme tiistai-iltaisin klo 18.00 – noin 20 Pitäjänmäen kalliosuojassa ryhmäilloissa. Mukana voit olla joka viikko tai silloin, kun omaan aikatauluun sopii.
 
Ensiapuryhmäläisenä voit kouluttautua ensiapupäivystäjäksi urheilu-, musiikki- ym. yleisötapahtumiin, jos täytät ensiapupäivystäjän vaatimukset, sitoudut toimintaan ja harjoittelet säännöllisesti. Päivystysyhdyshenkilönä meidän osastossa toimii Marika.
 
Osa ryhmäläisistämme kuuluu myös hälytysryhmään, jonka viranomaiset voivat hälyttää avuksi esimerkiksi kadonneiden ihmisten etsinnöissä. Helsingin alueella toimii lisäksi erillinen ensihuoltoyksikkö, jonka vapaaehtoiset voivat avustaa esimerkiksi tulipalon vuoksi apua tarvitsevaa perhettä välittömien tarpeiden ja henkisen tuen osalta. Merja osaa kertoa tarkemmin Vapaaehtoisten pelastuspalvelun ja hälytysryhmän toiminnasta.
 
SPR ja Vapepa järjestävät erilaisia koulutuksia ensiavun ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun aihepiireistä. Osastomme kustantaa tavanomaiset koulutukset aktiivisten ryhmäläisten osalta. Lisätietoja koulutuksista ja ilmoittautumisluvan niihin saa Tuomakselta.
 
Harjoitustilamme ”luola” sijaitsee Strömbergin puistossa Pitäjänmäessä (katso Yhteystiedot/Pitäjänmäen kalliosuoja). Siellä on viileää, joten suosittelemme kerrospukeutumista, lämpimiä vaatteita ja sisäkenkiä tai villasukkia. Kahvia ja teetä on tarjolla harjoitusilloissa.
 
Ilmoitathan meille, kun tulet ensimmäistä kertaa. Voimme olla tällöin vastassa luolan pihalla ja varmistamassa, että löydät perille. Luola on hieman sokkeloinen ensituntumalta. Ota myös ylös jonkun meistä puhelinnumero, jotta saat kiinni meidät tarvittaessa.
 
Haluatko, että sinut lisätään ensiapuryhmän sähköpostilistalle? Sähköpostilistan kautta ilmoitamme ensiapuryhmän kuulumisia ja muistutamme harjoituksista, muista tapahtumista sekä koulutuksista. Merja ylläpitää sähköpostilistaa ja ryhmäläisten osoitetietoja.
 
 
Tervetuloa mukaan!