Campus

Jakob Dall, SPR kuvapankki
Kuvaaja: Jakob Dall, SPR kuvapankki
Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä
Sähköposti: 
jyvaskyla@punainenristi.fi

 

Innostumista, onnistumista ja aitoa auttamisen iloa pienillä suurilla teoilla

Oletko koskaan miettinyt, että juuri sinun osaamisellasi, tiedoillasi, taidoillasi tai inhimillisellä asenteellasi voi vaikuttaa ja jopa muuttaa ihmisten elämää?

SPR Campus osasto on vuonna 2010 Jyväskylään perustettu Punaisen Ristin osasto. Sen edukseen erottuva toimintakulttuuri perustuu jyväskyläläisten nuorten aikuisten ja korkeakouluopiskelijoiden rohkeaan ja ennakkoluulottomaan tapaan vaikuttaa. Toiminnalla halutaan edistää inhimillisiä arvoja, lisätä hyvinvointia sekä mahdollistaa ilon ja merkityksellisyyden kokeminen. 

Alueellinen ja paikallinen olemassaolon edellytys osastolle muodostuu henkisen tuen sekä humanitaarisen oikeuden osaamisesta. Haluamme olla vahvistamassa Punaisen Ristin asemaa Keski-Suomen alueella yhteistyössä alueen muiden osastojen, yritysten sekä viranomaisten kanssa. Henkisen tuen ja humanitaarisen oikeuden lisäksi toteutamme Suomen Punaisen Ristin toimintalinjausta tukevia, lyhyitä nopean toiminnan projekteja, sekä tarjoamme paikallisille yritykselle osaamisemme erilaisten hyväntekeväisyysprojektien toteuttamiseen. Osasto tunnetaan toimintansa lisäksi innokuudesta, ketteryydestä ja luotettavuudesta, mutta myös toisinajattelemisen ja -tekemisen kyvystä.

Vahvan paikallisuuden lisäksi Campus osasto haluaa kannustaa sekä mahdollistaa jäsenilleen maailman suurimman humanitaarisen järjestön kansainvälisen verkoston hyödyntämisen. Tuemme jäseniämme kansainvälistymisessä sekä haluamme kasvattaa vaikuttamismahdollisuuksiamme myös Suomen ulkopuolella.

Tule mukaan rakentamaan auttamisesta ilmiötä ja hankkimaan kokemuksia, joita ei rahalla saa!

HUOM! Suomen Punaisen Ristin Campuksen osasto on purettu ja päätetty liittää Jyväskylän osastoon, jyvaskyla@punainenristi.fi 

Uutiset

Campuksen osasto
Kuvaaja: Campuksen osasto
"Campus osaston esittelypiste Jyväskylän yliopiston kirjastolla "

- Seinäjoella 23.9.2017 kokoontunut Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirihallitus on hyväksynyt Campuksen osaston purkamisen ja liittämisen Jyväskylän osastoon, kertoo Jyväskylän osaston hallituksen varapuheenjohtaja ja piirihallituksen jäsen Erkki Hietala.

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.