Campus

Jakob Dall, SPR kuvapankki
Kuvaaja: Jakob Dall, SPR kuvapankki
Sijainti:
Seminaarikatu 15, 40100, Jyväskylä
Sähköposti: 
campus.osasto@gmail.com

 

Innostumista, onnistumista ja aitoa auttamisen iloa pienillä suurilla teoilla

Oletko koskaan miettinyt, että juuri sinun osaamisellasi, tiedoillasi, taidoillasi tai inhimillisellä asenteellasi voi vaikuttaa ja jopa muuttaa ihmisten elämää?

SPR Campus osasto on vuonna 2010 Jyväskylään perustettu Punaisen Ristin osasto. Sen edukseen erottuva toimintakulttuuri perustuu jyväskyläläisten nuorten aikuisten ja korkeakouluopiskelijoiden rohkeaan ja ennakkoluulottomaan tapaan vaikuttaa. Toiminnalla halutaan edistää inhimillisiä arvoja, lisätä hyvinvointia sekä mahdollistaa ilon ja merkityksellisyyden kokeminen. 

Alueellinen ja paikallinen olemassaolon edellytys osastolle muodostuu henkisen tuen sekä humanitaarisen oikeuden osaamisesta. Haluamme olla vahvistamassa Punaisen Ristin asemaa Keski-Suomen alueella yhteistyössä alueen muiden osastojen, yritysten sekä viranomaisten kanssa. Henkisen tuen ja humanitaarisen oikeuden lisäksi toteutamme Suomen Punaisen Ristin toimintalinjausta tukevia, lyhyitä nopean toiminnan projekteja, sekä tarjoamme paikallisille yritykselle osaamisemme erilaisten hyväntekeväisyysprojektien toteuttamiseen. Osasto tunnetaan toimintansa lisäksi innokuudesta, ketteryydestä ja luotettavuudesta, mutta myös toisinajattelemisen ja -tekemisen kyvystä.

Vahvan paikallisuuden lisäksi Campus osasto haluaa kannustaa sekä mahdollistaa jäsenilleen maailman suurimman humanitaarisen järjestön kansainvälisen verkoston hyödyntämisen. Tuemme jäseniämme kansainvälistymisessä sekä haluamme kasvattaa vaikuttamismahdollisuuksiamme myös Suomen ulkopuolella.

Tule mukaan rakentamaan auttamisesta ilmiötä ja hankkimaan kokemuksia, joita ei rahalla saa!

Miten pääsen mukaan? Alkuun riittää, että ilmoitat olevasi kiinnostunut. Hihkaise nimesi osoitteeseen puheenjohtaja.campus(at)gmail.com

Uutiset

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.