Apupupu Tampereella

Apupupu on täällä! 

Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.  

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme.

Neulo Apupupu!

Löydät Apupupun ohjeen ladattavasta tiedostosta tämän sivun alaosasta. Apupupujen työohjeen ja mallin omistaa Anu Pensola. Työohjeen tai sen mukaisesti tehtyjen Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada.

Näin lahjoitat Apupupun Tampereella:

Tampereella voit toimittaa Apupupun:

  • SPR Tampereen osaston Kohtaamispaikka Tampuri, Otavalankatu 12: arkisin 10–16
  • SPR Tampereen osaston Kohtaamispaikka Tampuri-Hervanta, Kauppakeskus Duo, käynti Hervannan 3valtaväylän puolelta: arkisin 10–16.
  • Kierrätystavaratalo Kontti, Harjuntausta 3, 33400 Tampere: ma–pe klo 9–19, la klo 10–17 ja su klo 11–17 

SPR Tampereen osasto toimittaa Apupuput kootusti Tampereen vastaanottokeskukseen jaettavaksi lapsille. Apupupuja voi toimittaa 31.5.2022 asti. Kontti toimittaa Apupuput omien kanavien kautta eri vastaanottokeskuksiin.

Liitä Apupupusi mukaan erillisellä paperilla sähköpostiosoitteesi, jotta voimme myöhemmin kiittää sinua ja lähettää tietoa Apupupujen auttamistyöstä uutiskirjeen muodossa. 

Mikäli kaikki Apupuput eivät löydä omaa autettavaa lasta vastaanottokeskusten kautta, pupuja voidaan lahjoittaa kriisin keskellä elävien lasten auttamiseksi esimerkiksi Punaisen Ristin kotimaan avun toiminnan kautta.