Humanitaarinen oikeus

Sodan oikeussäännöillä eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimuksilla pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Tiedon levittäminen sodan säännöistä on Punaisen Ristin perustehtäviä.

SPR TAMPEREEN OSASTON IHL-TOIMINTA

IHL-klubi on humanitaarisen oikeuden toimintaa Tampereella. 

Järjestämme keskusteluiltoja asiantuntijoiden kanssa, luentoiltoja, kursseja, vierailuja ja muuta ohjelmaa humanitaarisen oikeuden tietämyksen syventämiseksi. Tapaamisemme ovat rentoja ja avoimia kaikille, ennakkotietoja ei tarvita. Oma kiinnostus on tärkein mukaan otettava asia. Toimintamme kumpuaa mukana olevista vapaaehtoisista.

Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan pitkin vuotta. Ennakkotietoja ei tarvita.

Tarkemmat tiedot humanitaarisen oikeuden toiminnasta ja kursseista löytyvät Oma Punainen Risti -järjestelmästä.

Toimi seuraavasti: 

  • Avaa nettiosoite vapaaehtoiset.punainenristi.fi
  • Mene kohtaan ”Toiminta”
  • Tee ”Tarkennettu haku” -> Paikkakunta: Tampere, Toimintamuoto: Humanitaarinen oikeus
  • Näet järjestelmään luodut IHL-klubin tapahtumailmoitukset.

Jos haluat ilmoittautua tapahtumiin, on sinun oltava kirjautuneena.

Kirjautuneena voit myös liittyä IHL-klubin ryhmään (SPR Tampere IHL-klubi), jolloin sinulla on mahdollisuus vastaanottaa ja lähettää viestejä. Humanitaarisen oikeuden toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti tämän ryhmän kautta. Ryhmän jäsenyys ei sido mihinkään, vaan jokainen osallistuu oman aikataulunsa ja kiinnostuksensa mukaan.

HUMANITAARISEN OIKEUDEN KURSSIT

Humanitaarisen oikeuden peruskurssi

Humanitaarisen oikeuden peruskurssi järjestetään kaksipäiväisenä läsnäolokurssina la-su 18.-19.3.2023 Kohtaamispaikka Tampurissa (Otavalankatu 12 A 2. krs). Lauantaina koulutuksen aikataulu on klo 9-17 ja sunnuntaina klo 9-15. Kurssilla tutustutaan muun muassa sodan oikeussääntöihin, humanitaariseen avustustyöhön, Punaisen Ristin merkin käyttöön ja ihmis- ja pakolaisoikeuksiin.

Humanitaarisen oikeuden peruskurssi maksaa 10 euroa Suomen Punaisen Ristin jäsenille ja/tai Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoisille. Muille osallistujille kurssi maksaa 25 euroa. Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalit sekä lounaan ja kahvin molempina kurssipäivinä. 

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 10.3.2023 täältä

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi järjestetään kaksipäiväisenä läsnäolokurssina la-su 6.-7.5.2023 Kohtaamispaikka Tampurissa (Otavalankatu 12 A 1. ja 2. krs). Lauantaina koulutuksen aikataulu on 9-17 ja sunnuntaina klo 9-16. Kurssilla syvennytään tarkemmin humanitaariseen oikeuteen liittyviin teemoihin luentojen, keskustelujen ja simulaation avulla. Osallistuminen edellyttää kurssilaiselta humanitaarisen oikeuden peruskurssin käymisen. 

Jatkokurssin teema on Lapset ja sota. Sodan oikeussäännöillä eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimuksilla pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Säännöt suojelevat niitä, jotka eivät osallistu sodankäyntiin. Lapset ovat erityisen suojelun kohteena. Tiedon levittäminen sodan säännöistä on Punaisen Ristin perustehtäviä. Tämä mandaatti on kirjattu Geneven sopimuksiin. 

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi maksaa 10 euroa Suomen Punaisen Ristin jäsenille sekä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoisille. Muille osallistujille kurssi maksaa 25 euroa. Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalit sekä lounaan ja kahvin molempina kurssipäivinä. 

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 28.4.2023 täältä

LISÄTIETOJA IHL-KLUBIN TOIMINNASTA JA HUMANITAARISEN OIKEUDEN KURSSEISTA

IHL-klubin vastuuvapaaehtoiset
ihl@sprtampere.fi