SPR ja Vapepa Ensihuolto

Mari Vehkalahti  Punainen Risti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti Punainen Risti
"Myrskytuuli 2010 -valmiusharjoituksen evakuointirasti."

ENSIHUOLTO -  vapaaehtoiset viranomaisten tukena äkillisissä onnettomuuksissa ja häiriötilanteissa

Tervetuloa ensihuollon valtakunnallisille sivuille. Ryhmään liittymällä saat RedNetin etusivullesi uusimmat valtakunnalliset uutiset ja tapahtumat.  Ryhmän aineistot ja materiaalit ovat osa nähtävissä vain kirjautuneille, jotka voivat myös keskustella suljetulla foorumilla. Kirjaudu sisään omalla etu- ja sukunimellä. Nimimerkillä kirjautuvia ei hyväksytä ryhmään.

 

MITÄ ON ENSIHUOLTO?

Ensihuolto on toimintaa, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille apua ja tukea äkillisessä onnettomuudessa tai häiriötilanteessa tai välittömästi sellaisen jälkeen.

Ensihuolto pyrkii huolehtimaan erityisesti fyysisistä, psyykkisistä ja aineellisista perustarpeista ja siten tukemaan ihmisten selviytymistä. Ensihuollon toimintamuotoja ovat muun muassa vaatetuksen, muonituksen ja hätämajoituksen järjestäminen. Ensihuolto on osa sosiaalitoimen psykososiaaliseen tukeen liittyvää viranomaistehtävää.Vapaaehtoistoiminnalla tuetaan ja täydennetään viranomaisten johtamaa toimintaa.

 

ENSIHUOLLON TEHTÄVIÄ

Ensihuolto tukee onnettomuuksissa mm. sosiaalitoimea sen tehtävissä:

  • avustaminen hätämajoituksessa
  • vaatettaminen ja muu välttämätön aineellinen apu
  • ruokahuollon järjestämisessä tukeminen
  • ensiapu ja terveydentilaan liittyvien tarpeiden selvittäminen
  • neuvonta ja käytännön apu
  • läsnäolo ja henkinen tuki
  • henkilöiden ja tapahtumien kirjaaminen
  • Punaisen Ristin katastrofirahaston käyttö sekä
  • perheenyhdistäminen ja henkilötiedustelu.

Uusi vapaaehtoinen! Oletko kiinnostunut ensihuoltotoiminnasta ja ehkä kurssien jälkeen myös hälytysryhmässä toimimisesta? Ensihuoltoa ja henkistä tukea voi harrastaa paikallisissa toimintaryhmissä. Sen lisäksi vapaaehtoinen voi liittyä valmiusryhmään, jonka viranomainen hälyttää tarvittaessa tuekseen onnettomuuksiin ja häiriötilanteisiin. Ota yhteyttä oman paikkakuntasi ensihuollon vetäjään ja kerromme lisää (lisätietoja http://www.vapepa.fi/valmiuspaallikot). Voit myös ilmoittautua mukaan toimintaan nettilomakkeella. Tervetuloa mukaan uuden harrastuksen pariin! 

Ilmoittaudu ensihuoltotoimintaan nettilomakkeella Punaisen Ristin pääsivuilla. Valitse: ensiapu- ja valmiustoiminta, ja lisää kohtaan muu toiminta "Ensihuolto".

 

 

 

Uutiset

Meripelastusseura ja Punainen Risti järjestävät yhdessä täydennyskoulutuksen merellisistä monialaisista massaevakuointitilanteista.

Lue lisää ja käy ilmoittautumassa:

https://rednet.punainenristi.fi/node/49706

Niina Hirvonen
Kuvaaja: Niina Hirvonen

Tavoite

Toimitko ensiapu-, henkisen tuen tai ensihuollon ryhmässä ja haluat toimi ryhmäsi operatiivisena johtajana nyt ja tulevaisuudessa? Hae ryhmänjohtajakoulutukseen! Koulutuksessa saat valmiuksia, varmuutta, ja intoa opeartiivisena johtajana toimimiseen.

Lisää tietoa:   https://rednet.punainenristi.fi/node/37852

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.