Rauma

Sijainti:
Valtakatu 10, 26100, Rauma
Puhelin: 
+358 2 822 8675 toimisto, +358 2 822 8591 puoti + tavaranoudot
Sähköposti: 
rauma.osasto@punainenristi.fi

Tervetuloa Rauman osaston sivuille.

 

Uutiset

 Petteri Kivimäki

Suomen Punaisen Ristin Ähtärin osaston ystävät haastavat kaikki SPR:n vapaaehtoiset vaikuttamaan vanhusten ulkoiluoikeuden puolesta!

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteilla laki asiakkaan ja potilaan itsemääräämisoikeuden vahvistamisesta ja rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Ikäinstituutin toimesta on käynnistetty kampanja kansalaisaloitteen tekemiseksi, jolla aloitteen allekirjoittajat haluavat, että lakiin sisältyy myös vanhusten ulkoiluoikeus. Ikäinstituutti kerää kansalaisten allekirjoituksia aloitteelle.

Nina Karuneva

Lähihoitaja omaishoitajan tukena -kurssin päätteeksi Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen lähihoitajaopiskelijat järjestivät virkityspäivän 2.4. Satamalan alueen omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen. Ohjelmassa oli muun muassa hierontaa, käsienhoitoa ja tehtiin jopa Espanjan matka. Päivä päättyi yhteiseen ruokailuun ja hyvään mieleen. Omaishoitajat saivat mukavan irrottautumisen arjesta ja hoidettavatkin nauttivat hemmottelusta.

Omaishoitajuus tuo perheelle eteen monenlaisia haasteita. Tunteet, arjen aikataulut, taloudelliset kysymykset, sukulaisuus- ja ystävyyssuhteet sekä monet muut elämänalueet joutuvat koetukselle. Omaishoitaja jättää omat harrastukset, keskustelu pyörii hoidetavan asioissa. Lakisääteisiä vapaita ei tule otettua, kun hoidettava ei halua mennä muiden hoitoon. Hoidettavaa ei uskalla jättää yksin kotiin, koska huoli hoidettavan pärjäämisestä yksin edes hetken on suuri. Voimia yhdessä lähtemiseen ei hoitajalla enää ole. Jäädään ”neljän seinän sisälle”.

Tapahtumat

1.2. - 27.4.2014
Sijainti:
Anttoorantie 590, 28900, Pori
24.4.2014
Sijainti:
Jyllinkatu 3, 39500, Ikaalinen
26.4.2014
Sijainti:
Iso-Jaakkolantie 26., 31900, Punkalaidun

Kirjoitukset foorumilla

Ei kirjoituksia foorumilla.