Ilon iltapäivä Tykkööllä

Merja Lahdenpää
Kuvaaja: Merja Lahdenpää
"Jämijärven osaston hallituksen naisia ja Pirkko Lahti"
Merja Lahdenpää
Kuvaaja: Merja Lahdenpää
"Pirkko Lahti puhuu"
Merja Lahdenpää
Kuvaaja: Merja Lahdenpää
"Yllätysvieraat"

Ikäihmisten ilon iltapäivä keräsi Tykköön kylätalolle tuvan täyteen väkeä viime viikolla. Melkein sata henkeä saapui paikalle. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Punaisen Ristin Satakunnan piirin Arjen turvallisuushanke, Jämijärven osasto ja Tykköön Seudun kyläyhdistys. Aluksi emännät tarjosivat maukkaat kahvit kastamisineen.

Iltapäivän vetonaulana oli Pirkko Lahti, joka on toiminut pitkäaikaisena Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtajana. Hänet tunnetaan ihmisläheisistä luennoista ja puheenvuoroista.

Pirkko Lahden reilun tunnin esitys keskittyi hyvän elämän aakkosiin. 

- Ihmisen kuoltua hänen arkkuaan kantaa kuusi läheistä ihmistä. Jo eläessä pitäisi olla kantajia, läheisiä ystäviä vähintään kuusi jokaisen elämässä, Lahti aloitti. Hän korosti muutamaa asiaa, jotka pitäisi olla kunnossa jokaisella. Niitä ovat vähintään kahdeksan tunnin unet, säännöllinen ruokailu, liikunta, ystävät, säännöllinen päivärytmi. Naurua ja iloakin pitäisi kuulua jokaiseen päivään.

Esitys oli hyvin mielenkiintoinen, koska välillä kuultiin nauruhermoja kutkuttavia juttuja tosielämästä. Aihe herätti myös paljon keskustelua ja kysymyksiä, joihin Pirkko Lahti ehti vastata. Välillä noustiin pariin kertaan jumppaamaan, jotteivät paikat puudu ja taas jaksaa kuunnella.

Paikalle piipahtivat myös Mummot, Saima ja Elli Takala, jotka aikamoisella huumorilla höystettynä kertoilivat paikalla olleista ihmisistä luonnehdintojaan. Se viimeistään sai naurua aikaan ja sen myötä osallistujat saivat lisää ikää. Iltapäivästä jäi kaikille iloinen, rentoutunut olotila.

Teksti Anja Tunturi